Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes lenne erre az autóra...

Érdemes lenne erre az autóra ennyit rákölteni?

Figyelt kérdés
Vw bora 1,6 2002-es 311e km. Motor váltó kuplung nagyon jó. Futóműve itt ott kopog néha,de nem vészes. Viszont küszöböt kellene cserélni,több helyen átlukadt,csak ki lett gittelve műszakira meg lefujtam sprayvel,az első sárvédők alját szintén.Középső kifugó is lassan cserés. Vezérlés csere is lassan időszerű. Gumik is öregek.Most átlökték még műszakin,de jövőre ezek a dolgok cserések lesznek. Maga a fényezés,meg a beltér szép. Elhintettem a cégnél,hogy eladom mindjárt igértek érte 500at.Presze nem reklámoztam,hogy ki van gittelve a küszöb.Csak azt látják,hogy szép fényes,mindig tiszta az autó és 5 éve megbízhatóan használom. 2-300 a felsorolt dolgok cseréje.Érdemes lenne?
2021. okt. 12. 07:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem igen. Ha veszel egy másikat, kb 70 ezer csak a papírmunka. És arra is kellhet gumi, kipufogó stb.
2021. okt. 12. 08:25
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

#1 te se vagy normális... ennek az autónak már rég a bontóban lenne a helye, ahogy több tízezer másiknak is...

500-at ígértek azért a bontószökevényért? Szerintem egy nullával többet írtál...

És mellé még csaló hazug is vagy.

És nem, nem annyi lesz, csak a küszöb csere 150-200 ezer, vezérlés is még okosba is 80-100 ezer. És még nincs a többi javítva. Hol élsz te?

2021. okt. 12. 08:40
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Öreg autó,amin karosszéria munka van már nagyon necces.. alig lehet normális szakembert találni,olyan meg pláne aki, hajlandó is hozzányúlni.

Az egy dolog hogy el tudod adni,de ahogy hozzányúl valaki, látni fogja,hogy a küszöb csak össze lett mancsolva.

Nem leszel érte népszerű.

Én inkább megmondanám az igazat és akkor nem vertem át senkit.

Onnantól a vevő gondja,ha így is kell neki.

2021. okt. 12. 08:45
 4/11 A kérdező kommentje:
2-es miért 500ért mit kapsz?? Ez egy korához képest szép nagy autó digitklímával,tempomattal összes elektromos ablak,rengeteg extrával stb és minden működik is.Megbízhatóan indul nem eszi az olajat... Amúgy itt vidéken összesen 100ért kicserélik ,festik a küszöböket.
2021. okt. 12. 09:02
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg megválaszoltad a kérdésedet nem? Ráköltesz 300-at, sem mint eladnád 500-ért, amiért nem kapsz semmit, főleg nem olyat amiben tempomat van meg 4 elektromos ablak... dícséred akkor minek akarod eladni...? Csak piszkálja a csőröd nem hogy fúdedrága a javítása. Ha ennyire gyárias még így lassan 20 évesen is, akkor minek eladni?
2021. okt. 12. 09:13
 6/11 anonim ***** válasza:
85%

"Most átlökték még műszakin,de jövőre ezek a dolgok cserések"

"Ez egy korához képest szép nagy autó"

Most akkor légyszíves válaszd ki az egyiket a fenti 2 állítás közül.

A kotla szarod ebben az állapotában egy bontószökevény. Még ha meg is csináltatod ezeket, akkor is egy 20 éves, 300k+t futott benzinesről beszélünk, ez után a nagyszerviz után is bármi befoshat rajta.

Senki sem mondta, hogy 500ért kapni jó autót. Az más kérdés, hogy neked ez a keret rá. De ha tényleg 500-ért el tudnád adni ezt a szart, akkor szerintem ne habozz

2021. okt. 12. 09:21
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért a mai világban amúgy egy 200-300 ezres nagyszervíz nem olyan egetrengető dolog egy 20 éves autónál. Pláne ha lakatolás + vezérléscseréről beszélünk.

Nem tudom mi olyan meglepő ebben. Az autó ilyen. Sokan azt hiszik azért mert 20 éves majd fillérekből lehet fenntartani. Bizonyos alkatrészek ugyanúgy ge*i drágák. Vagy megcsináltatod, vagy eladod, de akkor még tenned kell mellé legalább ugyanannyit.

2021. okt. 12. 09:45
 8/11 krwkco ***** válasza:
100%

"Amúgy itt vidéken összesen 100ért kicserélik, festik a küszöböket."

Ha van olyan lehetőséged, hogy olcsón rendbehozatod a karosszériát, akkor tedd meg. Úgy nem lehet eladni egy autót, hogy azt mondod: "A szerkezeti részek helyenként átlyukadtak, de én kigletteltem, úgyhogy most már OK." Ha meg nem mondasz semmit, akkor becsapod a vevőt.

Azután az a kérdés, hogy akarsz-e még legalább 5 évig egy ilyen vagy hasonló kategóriás autóval járni. Ha igen, akkor "add el magadnak", mert egy cserével -jó eséllyel- csak hasonló állapotút fogsz kapni. Ha nem a válasz, akkor add el másnak. A többi hiba nem rejtett, aki megveszi, nincs becsapva.

2021. okt. 12. 10:18
 9/11 anonim ***** válasza:
81%

Ez az autó a leírásod alapján így most egy bontószökevény állapotban van, nincs mit szépíteni rajta.

Az egy dolog, hogy 100-ért megcsinálják neked a küszöböket, de meddig lesz az jó? Nem egy olyan kasztnit láttam már, amit "okosba", "ügyesbe" meg "ocsóba" javítottak, aztán egy év múlva ugyanott előjött megint a rohadás, csak most már sokkal gyorsabban terjedve, még egy évvel később rosszabb lett mint volt alapból.

Az, hogy ezt az autót tartósra megjavíttasd, nem 200-300 ezer lesz, hanem inkább 500, ne legyenek illúzióid, aki olcsón dolgozik, az nem véletlenül dolgozik olcsón ebben az iparban. Annyit meg - szerintem - nem ér, mert sok a futása, benzinmotoros, és a VW akkori (bár az újabbak sem...) benzinmotorjai nem arról híresek, hogy a világból is kimennek komolyabb hibák nélkül, az 1,6-os még pont egy jobb konstrukció, de az sem megölhetetlen.

Viszont 500-ért eladni kollégádnak a komoly hibákat rejtegetve nem egy jó politika, bármilyen embert így átvágni nem jó, saját kollégáidat meg főleg nem. Ez az autó így valósan ér vagy 300 ezret, igazából nincs jó döntés, mindenhogy szarul jársz. Ilyen ez az autózás. Én mondjuk fix hogy megszabadulnék tőle és inkább járnék Swifttel ameddig nem spórolok össze valami tényleg jó autóra.

2021. okt. 12. 11:38
 10/11 anonim ***** válasza:
#9 +1 pontosan, engem mégis lepontoztak... (#2)
2021. okt. 12. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!