Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Modernebb turbódízel kocsit...

Modernebb turbódízel kocsit hidegben tovább pörgetni?

Figyelt kérdés

Most hogy meg jött a hűvösebb idő, érdemesebb ehhez a módszerhez folyamodni?

10 éves turbós dízelmotor, 184 lovas 2.0 automata

Kb 2 perc alapjárat indulás előtt, indulás után pár percig sport módba tenni a váltót hogy engedje fejjebb forgatni a motort, hogy hamarabb elérje az üzemi hőmérsékletet.

Érdemes ezt csinálni? Vagy hogyan lehet legjobban kímélni a motort? Gondolom a legjobb a fűtött (vagy legalább zárt) garázs és 5 perc járatás tenné neki a legjobbat.

Ti mit javasoltok?

2021. okt. 6. 21:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
49%
10: leírta hogy automata. Most tapossa neki ? Ez komoly ?
2021. okt. 7. 11:47
 12/17 anonim ***** válasza:
Miért kéne tapossa, 11-es?
2021. okt. 7. 11:49
 13/17 anonim ***** válasza:

"padlógázt kerülve"

Nem teccik beszélni magyart, 11?

2021. okt. 7. 11:50
 14/17 anonim ***** válasza:

A gázpedálnak sok állása van, mondhatni majdnem végtelen. Az óvatos gáz kerülése és a padlogaz között is van állapot. A legtöbb autó azért, hogy ne érezd gyengébbnek a hideg motort korrekciozza a gazpedal állását, akár nagyobb gázt ad.

Egy átlagos Diesel autó, de pl nekem a 2 tonnas suv is 160-180 km/H val megy háromnegyedes gáznál. Nem vallom hogy ez a helyes bemelegítés, pedig még a fordulat is stimmelne.

Továbbra a normál közlekedés sebességével a nagy gazadasok elkerülése mellett ajanlatos a motort bemelegiteni.

2021. okt. 7. 11:57
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat, amúgy mostanában (szóval mióta nincsen 30-35 fok) úgy tapasztaltam mintha először kicsit alulváltana a váltó, tehát 1800-2000 fele már vált, azt hittem baja van de akkor épp ellenkezőleg :D
2021. okt. 7. 11:59
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
3000 fordul melegitesre egy dieselnel??? Van ahol 4000nel mar kezdodik lassan a piros..
2021. okt. 7. 22:10
 17/17 anonim ***** válasza:
3000 az tényleg sok. Nekem manuális váltóm van. Ha 6.-ig felváltok, ilyen fordulaton közel 170km/h lenne a sebességem. Nem épp motormelegítős tempó. :D Igaz, nem kell feltétlenül 6.-ig felváltani, de akkor meg minek bömböljön feleslegesen a motor?! 4 hengeres dízelnél egy 2000-es fordulat teljesen jó, közepes érték, se nem alacsony, se nem magas.
2021. okt. 8. 07:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!