Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Normális, hogy félek a vezetés...

Normális, hogy félek a vezetéstől?

Figyelt kérdés
Mindig is szerettem volna jogosítványt,szeretem az autókat is. 1 hónapja szereztem meg a jogosítványt, amikor megkaptam a kártyám, olyan boldogan ültem be az autóba, persze nem egyedül. El is mentünk rögtön kocsikázni egyet, aztán az történt velem, hogy a pirosnál lefulladtam, vagy 3szor kaptunk pirosat mire eltudtam indulni ( dízel autón tanultam vezetni és itthon egy benzines várt). Rengetegszer lefulladtam utána is, nem is vezettem többet, mert ha arra gondoltam, hogy kocsiba kell ülnöm, rettegtem. Ismerősöm ki vitt gyakorolni az elindulást, meg tanultam mennyi gázt adjak, hogy elinduljon az autó, sikerül azóta is, maximum 2 szer fulladtam le azóta de még is ha egy kereszteződéshez érek, rettegek a megállástól, félek hogy lefulladok, hogy mit szólnak a többi autósok, és inkább már nem is vezetek, csak akkor ha egy tapasztalt ül mellettem. :( pedig nagyon szeretek vezetni.. Mit tehetnék?
2021. okt. 6. 11:42
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Nincs bajom a váltással, és sajnos az autóm nem indul el kuplunggal mint a többi autó amit eddig próbáltam, egyenes úton még elindul csak kuplunggal de iszonyatosan lassan és nem is mindig. A kuplung annyira ,, puha''vagy nem is tudom hogy fogalmazzam meg, 😁 hogy a fogáspontot egyáltalán nem is érzem benne, (a többi autóban amit próbáltam éreztem) így kB tudom hogy negyedik emelem csak utána gázt adok tovább emelem és megy, tehát az hogy a kuplungos elindulást gyakoroljam, szerintem ennél az autónál nem igazán fog menni :D amin tanultam azzal mindig kuplunggal indultam, de az egy elég nyomatékos dízel autó volt.
2021. okt. 6. 13:45
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

Azért itt még nem kell automata váltón gondolkozni.

A váltást egyszerűen időbe telik megtanulni és soha nem lesz tökéletes, még évek után is bele vált az ember vagy lefullad időnként, csak már nem fog rajta parázni.

2021. okt. 6. 14:02
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

#8-as vagyok

#9: benzines autón tanultam az általam leírtak szerint. Nekem is benzines autóm van, és szintén el lehetne vele indulni kizárólag kuplung felengedéssel. Tény, hogy sokkal lassabb, és az is tény, hogy vannak olyan autók, amik erre alkalmatlanok, de szerintem akkor is érdemesebb előbb belőni, hol van a kuplung határa, ahol már lehet érezni, és utána gyakorolni gázadással. Máshogy nem fog megjönni az "ihlet" :D

2021. okt. 6. 14:05
 14/36 anonim válasza:
80%
Benzinesen tanultam ,probaltam vezetgetni benzinest de nem ment. Annyira a valtasra koncentraltam,hogy minden energiamat elvette, es mar annyira feltem ,hogy bele sem ultem a kocsimba.Inkabb busszal mentem. Eladtuk a kezi valtost, es vettunk egy automatat. Azota nincs ilyen problemam. Sajnos en is olyan vagyok hogy ragorcsolok mit mondanak masok ,oriasi stressz volt rajtam. Megvaltas lett az automata.
2021. okt. 6. 15:10
 15/36 A kérdező kommentje:
Nekem hála istennek a váltással semmi bajom, csak ugye fura a dízel után a benzinessel indulni, mostmár kezdek belejönni, nem fulladok le, csak, ahogy megjelenik mögöttem más autó, gyomorgörcsöm van, hogy na ha most lefulladok, úristen, biztos gondolja, hogy az idióta szőke nő... És ilyenkor annyira próbálok sietni az elindulással, hogy ne tartsam fent a a mögöttem állót, hogy tuti lefulladok, de innentől próbálok nem foglalkozni vele!
2021. okt. 6. 16:07
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Téged a jó szándék vezérel. A dudálót a rossz.
2021. okt. 6. 18:01
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

En elso alkalommal faluban,kis utcakban gyakoroltam az elindulast a sajat kocsinkal.szinten dizelen tanultam,benzines a sajat.

Kb 50x egymas utan elindultam,megalltam.

Utana meg 1x ult mellettem parom,3. alkalommal egyedul indultam munkaba.

2x-3x meg lefulladtam az elso par nap,egyszer dudaltak meg,pedig T betum sincs es par mp volt az egesz mert nem estem ketsegbe.inditottam es elindultam.

Az emelkedon megallas mummus meg,de azt is gyakorlom,minden nap arra jovok munkabol ahol emelkedon kell megallni.igy mar siman megy,csak a tudat,jogy jajj,vissza ne guruljak.

Gyakorolj sokat,nekem sokkal jobb volt egyedul.frusztralt ha parom mellettem ult.

Kitartas.egy szinten 1 honapos😁🤘

2021. okt. 6. 21:50
 18/36 A kérdező kommentje:
17, jajj az emelkedőn való elindulás nálam is gondot jelent, én is gyakoroltam egy nagyon emelkedős helyen úgy, hogy a párom mellettem ült, meg tanított mérlegállni, kicsit előre kicsit vissza és megtartani, ott akkor sikerült is minden hibátlanul, mégis úgy félek tőle :D
2021. okt. 7. 09:32
 19/36 krwkco ***** válasza:
Próbáld ki, hogy letett sarokkal engeded fel a kuplungot. A sarok a padlón van, nem mozdul amikor a fogásponton áthaladsz. Csak a talp eleje csúszik a pedálon. Ha megtetszik és megszokod, sokkal finomabban és reprodukálhatóbban lehet a kuplungot adagolni.
2021. okt. 7. 10:11
 20/36 A kérdező kommentje:
Igen ezt az oktató is javasolta amikor tanultam de sajnos olyan pici a lábam, hogy nem tudom letenni a sarkam. 😔😄
2021. okt. 7. 10:53
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!