Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Normális, hogy félek a vezetés...

Normális, hogy félek a vezetéstől?

Figyelt kérdés
Mindig is szerettem volna jogosítványt,szeretem az autókat is. 1 hónapja szereztem meg a jogosítványt, amikor megkaptam a kártyám, olyan boldogan ültem be az autóba, persze nem egyedül. El is mentünk rögtön kocsikázni egyet, aztán az történt velem, hogy a pirosnál lefulladtam, vagy 3szor kaptunk pirosat mire eltudtam indulni ( dízel autón tanultam vezetni és itthon egy benzines várt). Rengetegszer lefulladtam utána is, nem is vezettem többet, mert ha arra gondoltam, hogy kocsiba kell ülnöm, rettegtem. Ismerősöm ki vitt gyakorolni az elindulást, meg tanultam mennyi gázt adjak, hogy elinduljon az autó, sikerül azóta is, maximum 2 szer fulladtam le azóta de még is ha egy kereszteződéshez érek, rettegek a megállástól, félek hogy lefulladok, hogy mit szólnak a többi autósok, és inkább már nem is vezetek, csak akkor ha egy tapasztalt ül mellettem. :( pedig nagyon szeretek vezetni.. Mit tehetnék?
2021. okt. 6. 11:42
1 2 3 4
 31/36 krwkco ***** válasza:

"...magyarázni nemigen szokott, mert hogy ezt érezni kell."

Egy rutinos sofőr már valóban érzi a dolgokat, de a kezdőknek segít, hogy ismernek bizonyos sarokpontokat egy-egy feladaton belül. Amíg meg nem jön az érzés.

A youtube-on lehet találni olyan videokat, amik végigveszik hogy mikor mit csinálj és mire figyelj egy-egy manővernél.

2022. dec. 12. 22:32
 32/36 anonim válasza:
Köszi, lehet tényleg oktatót kell váltsak, azóta eltelt egy hét és írta hogy bocsi sokat vizsgáztat,úgyhogy nem tudunk gyakorolni.Plusz mindig kb heti egyszer ha ráér, szerintem ez is gond. 1 órát még kifizettem nála, de utána szerintem váltok, plusz lehet ezt a stresszt vmi szakemberrel is kezeltetem.
2022. dec. 18. 10:19
 33/36 anonim válasza:
Otthon nincs lehetőséged nyugis rutinos sofőrrel gyakorolni akár csak udvaron belül vagy egy kies parkolóban az órák között? Különben válts nyugodtan oktatót ha úgy érzed!
2022. dec. 22. 09:27
 34/36 anonim válasza:
Hát a páromnak még annyi türelme sincs,gondolkodom,hogy keresek női oktatót.Az a helyzet,hogy tetszene a vezetés csak nekem lassabban is megy,44 éves nő vagyok.
2023. jan. 4. 22:01
 35/36 anonim válasza:
34 vagyok, oktatót váltottam, most voltam először, hát ég és föld a két oktató, nagyon nyugis, viccelődik, a kezdeti feszültségem oldotta is, még kell lazulnom, de az önbizalmam visszajött :)
2023. febr. 22. 20:38
 36/36 anonim válasza:
Sziasztok! Azóta levizsgáztam 3-szora, tavaly szeptember végén, és vezetgetek benzinessel. Sokat kell gyakorolni még, de szeretek vezetni.Örök hála a 2.oktatómnak a türelméért és segítőkészségéért.Érdemes váltani :)
jún. 2. 20:21
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!