Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó akkumulátor magátol nem...

Autó akkumulátor magátol nem tölt?

Figyelt kérdés

Tegnap jönni akartam haza munkábol és nem indult az auto a gyujtást ráadtam kijöttek a jelzések minden ahogy szokott de mikor akartam elindítani a kocsit rendesen, akkor egy kattanást halott am előröl es leált minden elsötètült.

Párszor megprobáltsm mèg de a vègèn a gyújtásnál sem jöttek ki a jelzèsek gondolom teljesen lemerült az autó aksija

Holnap munka után megyek megnèzem addig nem pihen/töltődik kicsit állásába hogy haza tudjam hozni valahogy.

Nem lehet elindítani valahogy bika kábel ès betolás nèlkül?

2021. szept. 28. 21:19
1 2 3 4 5
 11/44 krwkco ***** válasza:

"Nem lehet elindítani valahogy bika kábel ès betolás nèlkül?"

Ha tényleg ezt akarod, az oroszok (azok mindent megoldanak a tajgában) mutattak erre egy módszert videón.

Megemelték az egyik első kereket (elsőkerékhajtás). Sebességbe tették az autót. Kötelet tekertek a kerékre a gumi futófelületén körbe. Fontos: a kötelet nem kötötték rá, csak rátekertek kb. két menetet.

Egy ember berántotta.

2021. szept. 29. 08:54
 12/44 krwkco ***** válasza:

Megtaláltam:

[link]

2021. szept. 29. 08:57
 13/44 anonim ***** válasza:

Ennyi erővel be is lehetne tolni.. 🤣

Én csak azt nem értem hogy miért nem akarja betolni?

2021. szept. 29. 09:07
 14/44 krwkco ***** válasza:

"Én csak azt nem értem hogy miért nem akarja betolni?"

Például olyan helyen áll, ahonnan azonnal ki kellene menni a sűrű forgalomba. Nem akarja megkockáztatni, hogy kitolja a védett helyről és utána nem indul be. Egyirányú utcában áll, ami emelkedik.

Hiirtelen ennyi jutott eszembe.

2021. szept. 29. 09:18
 15/44 anonim ***** válasza:

Vagy nem akarja, hogy meglássák a kollégái a munkahelyén, hogy tolja az autóját.

(...hogy azután majd évekig ezzel húzzák az agyát.)

2021. szept. 29. 10:23
 16/44 anonim ***** válasza:
100%
Ha full döglött az akku, akkor tolásra sem fog elindulni, főleg ha automata váltós. Dizelt meg úgy hallottam szintén nem javasolt tologatni. Benzinesnél meg ahhoz, hogy legyen szikra azért kell némi áram, totál lemerült akkuval, vagy nélkül nem fog indulni, mert amennyire tudom a generátort tekercseit is gerjeszteni kell, hogy utána tudjon áramot termelni.
2021. szept. 29. 10:25
 17/44 anonim ***** válasza:

"Dízelt meg úgy hallottam szintén nem javasolt tologatni."

Én is így hallottam. Ennek ellenére a szakszerviz(!!!) az udvaron a szemem láttára tolta be a CR-dízel autómat, mikor bedöglött az önindító és erről akartak "szakszerűen" megbizonyosodni. Szerencsére az autó kibírta, azonnal beindult, nem lett semmi baja. De gondolom pl a kettős tömegű lendkerék nem örült az eljárásnak.

2021. szept. 29. 11:07
 18/44 anonim ***** válasza:
100%

Mi is tologattunk egy munkatársét, azt mondta, hogy nem szabadna, mert állítólag el tud ugrani a vezérlés. Utánaolvasva, láncos, hidraulikus feszítősnél simán előfordulhat olajnyomás hiányában

2021. szept. 29. 13:32
 19/44 anonim ***** válasza:
Valaki fejtse már ki hogy az 5-ös, 6-os válaszom miért lett lepontozva?..
2021. szept. 29. 15:09
 20/44 anonim ***** válasza:
100%
#19, ebben ne keress logikát! Valaki ezzel szórakozik. A többi kérdésnél is ez van. Ha pl van egy eldöntendő kérdés, van aki azt válaszolja igen, más azt, hogy nem. Ugyanúgy lepontozzák mindkét választ. Nem kell vele foglalkozni!
2021. szept. 29. 18:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!