Mi lehet az oka, hogy az autóm időnként magától leáll hirtelen? Ez lehet akku-gond?
Tény, h az akku nincs a legjobb állapotban már, mert alapból olyan 12 V-ot jelez csak, de a töltése 14,5 V. Ez okozhatja h olykor menet közben fogja magát és leáll? Majd a menet vagy tovább viszi és újra beindul vagy nem, és ilyenkor egyelőre még újabb önindítózásra beindul ...
Ezt a jelenséget okozhatja akksi vagy más lehet a gond?
biztos,hogy nem az akksi okozza,
de mivel még annyit sem voltál képes megírni,hogy milyen autó,(benzin-dízel,tipus)így nem is lehet megválaszolni
Akkor az alapoktól . Elöszőr is tegyél bele egy akksit .
Utána majd jöhet a többi !
oké, nemsokára teszek bele egy akksit újat
amúgy nem rángat, semmi előjele nincs, nem is kanyarban csinálja, semmivel nem tudtam összekötni, csak úgy fogja magát és a tök egyenesben leáll
1,4-es benzines, renault (valaki kérdezte), és amúgy még a legelején csinált ilyeneket amikor megvettem, akkor többzsör is volt autómentőzés emiatt, teljesen elszállt a gyújtás és vissza se jött, majd rejtélyes módon hirtelen megint beindult, de most megint leáll magától, majd néha a lendület beindítja, de ha álló helyzetben vagyok, akkor vagy engedi újraindítani vagy nem ...
Dorgáld meg egy kicsit,menj vele egy nagyobb távot,hajtsd meg,kormold ki a gépet..
Lehet hogy a nagypapás vezetési stílustól,és a sok városi közlekedéstől csak ellustult,és nincs is különösebb baja.
Az akkumulátor, az autó beindításához kell, és az energia tárolására. Menet közben, viszont a generátorról veszi le a terhelést, ami azt jelenti,hogy ki is veheted az aksit járó motor mellett.
Van- e riasztód vagy immobiliser-ed a kocsiban? mert ezek is beleszólhatnak a motor működésébe ha rakoncátlankodnak.
A töltést alapjáraton és 2000 fordulat felett is érdemes mérni. Egy jó akksi, ami nincs lemerülve 12.6V-13.0V között kell lennie.
Ha rossz az aksid, akkor már az indítózás is nyögvenyelős lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!