Simson hiba! Amikor alapjáratról nekihuzom a gázt akor fullad és hirtelen felpörög! Mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
A motorban most lett cserélve dugattyu+gyűrű!Gyujtás bevan állítva!A motor 2 éve nemvolt használva kipucoltam karbitis mert zöld trutyi volt benn (gondolom olaj) kipucoltam minden fuvokát kompresszorral full tiszta a karbi!A levegö benzin keverékkel szorakoztam de sehogy nemjo!A válaszokat elöre is köszönöm!2011. júl. 31. 18:18
1/14 anonim válasza:
Súbert tűvel játssz, gyertyát nézd meg és állítsd be a hézagot, esetleg megszakító, és ha friss a dugó, akkor csak óvatosan húzogasd a gázt, mert nem lesz jó vége. Inkább indítsd be és hagyd alapjáraton 1-2 órát pöfögni, hogy némileg összekopjon.
2/14 A kérdező kommentje:
És menyitfogyaszt azalatt az 1-2 óra alatt?
2011. aug. 1. 07:08
3/14 A kérdező kommentje:
Mostmár else indul!Járattam ahogy mondtad ott ültem mellete pucolgalodtam a többi gyertyát és egyszercsak egy nagy csattanás és megált!utánna aligindult és mégjobban fulladt!És lehűlt a motor most egyáltalán nemmegy dugatyu nincs beszorulva de a szikra nem olyan erös mint azelött csak ilyen kis maszat szikrák vannak nemugy mint elötte!mittegyek?
2011. aug. 1. 15:05
4/14 A kérdező kommentje:
És még melegen beisindult nagyon füstölt!Kondira gyanakszom!
2011. aug. 1. 15:06
5/14 anonim válasza:
Lehet, hogy a kondi adta meg magát, lehet elállítódott a gyújtás, és utógyújt, azért csattan. Cserélj kondit, és állítsd be a megszakítóhézagot. Még valami: próbáld meg a szivatót, lehet kiesett a karbiban a gumitömítés és soka anyagot kap. És egy Simsonnak füstölnie kell az elégett olaj miatt. Milyen arányban raktál bele keveréket?
6/14 A kérdező kommentje:
ahogy szoktam azthiszem 3:1 de már kb 2 éve raktambele!
2011. aug. 2. 22:06
7/14 A kérdező kommentje:
Megszakitohézag mekkora legyen?
2011. aug. 2. 22:06
8/14 anonim válasza:
Milyen 3:1hez?! 1:50hez arányba kell üzemanyagot tölteni bele! 50 liter benzinhez, 1 liter olaj kell! Fogj 5 liter benzint és tegyél bele 1 deci motorolajat, jól rázd fel. Ami benne van a tankban azt szedd ki, pucold ki az üzemanyagszűrőt és a karburátort. A hézagot pontosan nem tudom, utánanézek.
9/14 anonim válasza:
Egyszerűbb gyújtásbeállítás: kivesszük a gyertyát, beletesszük a pipába majd adunk neki "testet" is! A lendkereket lassan forgatjuk előre, ahol a megszakító nyit ott szikra fog képződni, ez lesz a gyújtás időpontja, a megszakító hézag maradjon 0.4 mm! Szóval szerintem így egyszerűbben ellenőrizhető a gyújtás időpontja, ha nem az előírt 1.5 mm a felső holtpont előtt következik be, akkor ezt módosítsuk az alaplap előre, hátra forgatásával!
10/14 A kérdező kommentje:
Megcsinbáltam még minidgnemjo!
2011. aug. 4. 19:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!