Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell egy autót szervize...

Hogyan kell egy autót szervizeltetni?

Figyelt kérdés

Eleinte minden autómmal márkaszervizbe mentem. Ott olajcsere után kihúztam a nívópálcát és fekete volt az olaj. Erre mindig az volt a válasz, hogy dizeles autónál elég leállni az emelőről,hogy fekete legyen. Fura fejeket vágták, amikor megkérdeztem, hogy ebből a típusból gyártották dízelt? (Ez az autó dízel?) Skoda és Suzuki

Azóta "sütni" műhelybe járok, de most vagyok negyedszer ugyan azzal a hibával. (Neves műhely)

2021. szept. 28. 16:05
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

Vannak olyan szervzek ahol ott lehetsz a kocsidnál, mikor az ilyen időszakos szervizeket, mint az olajcsere is , megcsinálják. Amúgy sok helyen sumákolnak az olajcserével, és nem csinálják meg, még márkaszervízben se.

Ismerős vitte a céges autót, aztán klímatöltést is fel akartak számolni, miközben nem is volt az autóban.

2021. szept. 28. 17:18
 12/36 A kérdező kommentje:

"Hát őszinte leszek, nekem nagyon erős a gyanúm, hogy tényleg te vagy a problémás láncszem"

Ez biztos

Azt, hogy milyen autóm van tudom. Régebben Suzuki Swift 1.3 (Abból nem is gyártottak dizelt) Most Skoda Octavia 1.4 BCA motorkóddal (Szintén benzines, legalábbis én azt töltök bele) A kettő között Skoda Octavia 1.6 AEE motorkód.

Egy fekete nívópálcán "hamar fekete az olaj". Sok minden nem érdekel az autón, de a motorkarbantartás, fék futómű az rendben kell, hogy legyen.

Az is azt igazolja, hogy én vagyok a gyenge láncszem, hogy minden "olajcsere" után bepróbálkoztak a dízeles dumával.

Nekem kell valamit változnom, de nem látom, hogy mit rontok el. Ebbe a szervizbe közel 10 éve járok. Eddig elégedett voltam velük, de az, hogy egy hibát, amit két alkatrész okozhat (javasoltam, hogy mérlegelés nélkül cseréljük mindkettőt), "HOH kezeléssel" próbáltak orvosolni, majd az egyik alkatrészt megtisztították, ma (állítólag) a másikat is, nekem nem azt mutatja, hogy nagyon eredményt akarnának elérni. (A HOH kezelés alapvető kémiai és fizikai ismeretekkel belátható, hogy nem működhet)

2021. szept. 28. 17:38
 13/36 anonim ***** válasza:
86%

Érdemes olajcsere előtt megjelölni az olajszűrőt, és a leeresztőcsavart, mert akkor nehezen tudják elsumákolni a cserét. Mesélték már, hogy márkakereskedőnél hallották mikor a szerelő káromkodó hangja kihallatszott a szervízből, hogy "a ku... annyát, nem megjelölte, most muszáj lesz kicserélnem".

tesóm pl a volt osztálytáráshoz hordja szervizeltetni a kocsiját, de az olajcserét még ő is maga csinálja inkább meg, ahogy én is. Úgy 3 hete cseréltem olajat, 20 éves 1.6 Octavia AKL, és papírzsepkedőn barnás az olaj, nem fekete.

2021. szept. 28. 17:55
 14/36 anonim ***** válasza:
Az ember végig ott van mellette / látótávolságban. Amelyik szerelő azt mondja, hogy a péket sem nézed ahogy süti a kenyeret, felejtős.
2021. szept. 28. 20:27
 15/36 A kérdező kommentje:
Az olajcsere így megy, de a javításához nem értek. Azt nézhetünk... (Akkor én csinálnám)
2021. szept. 28. 20:47
 16/36 anonim ***** válasza:
Ha ott vagy, lehet hogy nem kerül elő a "ku_vaanyját-kalapács", hanem megpróbálja szakszerűen...
2021. szept. 28. 21:40
 17/36 anonim ***** válasza:

Mi lenne, ha egyszer kipróbálhatnád azt a verziót is, viszel magaddal egy hozzáértőt?!

Arra meg már gondolni sem merek, hogy kipróbálnál egy másik szerelőt is.

2021. szept. 28. 22:38
 18/36 anonim ***** válasza:
71%

Olajcserét csak úgy, hogy ott áll mellette az ember.

Legolcsóbb művelet mégis azzal lehet a legnagyobb kárt csinálni, hogy ha nem cseréli ki a szerelő és egy olajjal mész 60-80 ezer km-t.

Voltam már én is olyan szerelőnél, hogy direkt mondtam neki, hogy megvárom a kocsi mellett a cserét. Adott időpontot. Amikor meg odamentem akkor nagyon azt akarta, hogy menjek sétáljak egyet majd hív. :D

2021. szept. 29. 07:09
 19/36 anonim ***** válasza:
47%

#18 Becsületes autószerelőként mondom, hogy én is elküldenélek és el is küldöm azokat, akik ott állnak. Te szeretnéd, ha ott lihegnének a nyakadban munka közben? Eleve kezdjük ott, hogy törvény szerint idegenek nem is tartózkodhatnak a szervizben, mert csak munkaruhában szabad bent lenni. De oké, ezzel senki sem foglalkozik. De ettől függetlenül még semmi szükségem rá, hogy ott egyen a fene mellettem. Kint az irodából ablakon keresztül felőlem bámészkodhatsz, de hogy mellettem nem fogsz ácsorogni, az biztos.

Ja hogy így nem bízol meg bennem, mert BIZTOS, hogy csalni akarok? Akkor meg hordd el magad máshová, olyan ügyfélre nekem nincs szükségem, aki ennyire szarba nézi a személyemet.

2021. szept. 29. 07:16
 20/36 anonim ***** válasza:

Érdekes, amikor a Schillernél csaptam az asztalra, hogy le akarok menni a műhelybe, leengedtek. Valahogy a már régebbről ismert műveletek hamarabb elkészültek, és pl. 4 fújás kedvéért nem írtak ki egy egész doboz féktisztítót, és sorolhatnám.

Másik kocsinál a kifejezett kérésre sem az előírt 0W30 olajat tették az autóba, hanem az "ebbe ezt szoktuk" (szerintem mindenbe, mert ez volt a hordóban) Shell 5W40-t. Amikor vittünk olajat, "kezelési költségként" felírtak a számlára 3000 forintot: megfogom a kannát, leveszem a sapkát, beöntöm az olajat, elviszem a veszélyes hulladék konténerbe a kannát - három perces műveletsorért.

2021. szept. 29. 09:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!