Napi 300km esetén érdemes havonta az autót szervizeltetni hogy minden rendben legyen?
Nem. Akkor kell szervizbe vinni, ha elérte a csereperiódust. (ha ez 30.000, akkor azért 20-25000 között legkésőbb érdemes elvinni, ha hosszúéletű motort szeretnél).
Ezen kívül csak akkor, ha valami gond van. Elkopott a fékbetét, világít a checkengine, fogy a hűtőfolyadék, stb...
Én napi 250km-t megyek már 14 éve. Igaz, hogy nem minden egyes munkanapon. De ez a használat, folyamatos hosszú táv, relatív kevés hideg-járat, kevés ajtónyitogatás, kevés ki-beszállás, kevés fékezés, kevés váltás, stb., sokkal jobban kíméli az autót, mintha minden nap 10-szer 10km-t mennél városban.
Nálad ez havi kb 6000km. Elég luxus lenne egy minőségi olajat ilyen sűrűn lecserélni. Pláne a használat módja miatt, amit írtam. Olajcserén felül, ha nincs semmi baja az autónak, mit vársz, hogy mit csináljanak vele a szervizben? Szerintem is elég 3 havonta elmenni egy olaj- és szűrőcserére. Minden második olajcserekor mehet a légszűrő, üzemanyagszűrő, pollenszűrő. A többi meg eseti jelleggel, ha valami meghibásodást tapasztalsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!