Megfelelő egy ilyen okirat egy segéd-motorkerékpár adás-vételi szerződésként? (részletek lent)
Sok helyen olvasgattam már információkat, de szeretnék biztosra menni. Ha én ismerősömtől veszek egy használt segéd-motorkerékpárt, (rendszám nélküli, 50 ccm-es), akkor az alábbi nyomtatvány megfelelő lesz az Okmányiroda/rendőr személyének adás-vételi szerződésként? Tudtommal az 50 ccm-es robogóknál elég csak egy ilyen adás-vételi szerződés, illetve egy kötelező felelősség biztosítás. Ezt a kettőt kérheti a rendőr. Én "B" kategóriás jogosítvánnyal rendelkezem, amellyel egy ilyet tudtommal elvezethetek, sisakkal! (az is van).
A formanyomtatvány:
Kérek szépen véleményeket, hogy a mai állás szerint egy ilyet elfogadnak-e mindenhol? A napokban intézem a robogó megvásárlását.
Köszönöm a válaszokat!
A netrisk.hu-n végig számoltattam többször is.
Ha behúztam, hogy pesti fiatal friss jogsival, akkor is a legolcsóbb biztosítás 5763 Ft-ból meg van, nem 8ezer.
És ha régebb óta van jogsid,írtad, hogy 24 éves vagy, esetleg még pesti se vagy, akkor mindenképp meg van 4000Ft-ból a te nevedre is.
Ha apukád nevére menne a biztosítás akkor kéne kötni üzemben tartói szerződést.
És csak akkor lenne 2-es bónusza, ha volt neki kismotorra kötelezője, és abban elérte a bonusz2 fokozatot, ha pl személyautó biztosítása b2, az nem használható fel kismotor biztosítás kötésénél.
Szerintem nem érdemes vesződni vele, a netrsiken számold ki a te nevedre a biztosítást, 5ezer ft alatt kell lenned.
A kategória választásnál ne a motorkerékpárt válaszd, hanem a segédmotoros kerékpárt!
Jólvan, akkor megpróbálom a netrisk.hu-n majd. amúgy 2 éves a jogsim, balesetmentesen. Kop-kop..
Most meg is nézem.
Ügyelj rá, hogy a biztosítást aznap kösd meg amikor az adásvételi keletkezik, szóval azonos dátum legyen! Ha neten kötöd, lehet, hogy be kell küldeni scannelve vagy fényképezve az adásvételit...
Laci
Teljesen mindegy, hogy apukád milyen bónuszban van, mivel a segédmotoros kötelező biztosításoknál NINCS bonus/malus kategória! Ami számít: lakhely, életkor. Semmi más. Évek óta van segédmotorom is, autóm is, és tudom mit beszélek.
Ha apukád nevére akarod a biztosítást (mert így olcsóbb), akkor az adásvételit is az ő nevére kell kötni, utána pedig írni egy használati engedélyt, vagy egy kölcsönadási szerződést, amivel ő megengedi neked, hogy vezethesd a gépet. Viszont ilyenkor nem használhatod külföldön. Szerintem az az egy-két ezer forint különbség nem éri meg a variálást. Vedd a a saját nevedre a mocit is, biztosítást is, legalább nyugodt leszel, hogy minden megvan.
Ami még fontos: az adásvételi szerződés két példányban legyen megírva, egy a tied, egy az eladóé. A sajátodat lefénymásolod (vagy eleve három példányt írtok), egy /eredeti/ otthon elrakva, hogy meglegyen bármi gond van, a másolat/plusz példány motorozás közben nálad, hogy a rendőr se kötekedjen.
Köszönöm az utolsónak, én is így teszek. A saját nevemen lesz a moci és a biztosítás is! Nem variálok, csinálok, majd egy fénymásolatot az adás-vételiről. Egy a mociban, egy otthon, egy az eladónál. Köszönöm a segítséget. Még annyi, hogy amikor az adás-vételit megírtuk, aznap kössem online a biztosítást? Rendben, ezt is megjegyeztem. Vagy előbb a biztosítás, és az adás-vételi egy későbbi dátum szerepeljen. Értem.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!