Megfelelő egy ilyen okirat egy segéd-motorkerékpár adás-vételi szerződésként? (részletek lent)
Sok helyen olvasgattam már információkat, de szeretnék biztosra menni. Ha én ismerősömtől veszek egy használt segéd-motorkerékpárt, (rendszám nélküli, 50 ccm-es), akkor az alábbi nyomtatvány megfelelő lesz az Okmányiroda/rendőr személyének adás-vételi szerződésként? Tudtommal az 50 ccm-es robogóknál elég csak egy ilyen adás-vételi szerződés, illetve egy kötelező felelősség biztosítás. Ezt a kettőt kérheti a rendőr. Én "B" kategóriás jogosítvánnyal rendelkezem, amellyel egy ilyet tudtommal elvezethetek, sisakkal! (az is van).
A formanyomtatvány:
Kérek szépen véleményeket, hogy a mai állás szerint egy ilyet elfogadnak-e mindenhol? A napokban intézem a robogó megvásárlását.
Köszönöm a válaszokat!
Teljesen jó ez.
Sok dolgod nem lesz vele, megveszed, megírjátok a szerződést, kötsz egy biztosítást, aztán használhatod is, ezt nem kell bejelenteni az okmányirodába.
Jó tanács!
Tompított mindig világítson (nappal városon belül is) kötelező valamint a kötelező felszereléseket is vidd magaddal eücsomag, láthatósági mellény stb...
Laci
Tudom, és online fogom megkötni amikor meglesz a robogó. És amit még megkérdeznék hirtelen: Az igaz, hogy a apám nevére kötöm a biztosítást, akkor az is jó? Mert ugye nekem drágább lenne 24 évesen, mint apumnak 50 évesen. Nyilván. Az adás-vételiben meg az én nevem szerepel majd. Ez így jó, nem?
Köszönöm a válaszokat!
A kötelezőt szerintem csak a saját nevedre tudod majd megkötni, de ebben az esetben nincs akkora különbség, mint személyautónál, ha van egyáltalán, az éves biztosítási díj 3-4erzer Ft lesz.
Nekem 2 éve (21 évesen) robogóra a biztosítás 4400Ft körül volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!