Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kellene elindulni az...

Hogyan kellene elindulni az autóval? Kuplung+gáz vagy csak kuplung?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kivàncsi, hogy a többség pörgeti a motort elindulásnál vagy sem, mert nekem az oktatóm csak a domboldalban gyakoroltatta velem a kuplung+gáz kombinációt, sima egyenes úton való indulásnál csak felengedem a kuplungot és megyünk. Ezt így csinálom màr 3 éve, és most az egyik kérdésnél derült ki, hogy a legtöbb ember lefullad úgy, ha csak a kuplungot engedi fel. Te hogyan csinálod?
2021. szept. 25. 20:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
De igen, papásan indulsz miatta. Ráadásul a motornak is nagyon rossz, hogy alapjátaton erőlteted, nagy terhelés éri a motort helyből elindulásnál, sokkal jobb, ha fordulaton teszed ezt. Dízeleknél pedig a mumusként funkcionáló kettőstömegű lendkerék élettartamát simán megtudod felezni ezzel.
2021. szept. 26. 09:39
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

#10: de, nagyon lassan indulsz el. Aki gázt is ad hozzá ugyanolyan sebességgel engedi fel a kuplungot, mint te, azaz nem, mert sokkal gyorsabban engedi fel, mivel a megnövelt fordulatszám nyomatékot is megnöveli, azaz: gyorsabban engedheti fel a pedált.

Továbbá tévedésben vagy, nem egy adott fordulatot keres, hanem ez egy folyamat. Nehéz leírni, de ez egy olyan dolog, amit jogosítvány megszerzése utáni 1-2 hónapban mindenki megtanul.

A te stílusod elmegy tanyára, de városban minden lámpánál ledudálnának (joggal). Ami neked 2-3 másodperd, az öttel mögötted állónak már 10 mp. Halmozódik.

2021. szept. 26. 09:42
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
#10 Lényegtelen hogy 10m múlva ugyanott vagy, ha addigra az előtted levő már rég elhúzott. Van nálunk egy kereszteződés ahol 200m-em keresztül áll a sor mert nagyon rövid a zöld. Amikor egy ilyen papás induló can, nagyon örülnek a többiek mert mire felveszi a sebességet addigra 5 másik autó is átfért volna a zöldön.
2021. szept. 26. 10:01
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem keresgélek semmilyen fordulatot a gázpedállal. Ugyanakkor kezdem engedni a kuplungot, mint te, csak nyomom mellette a gázt. Így én már 1-2 mp alatt fel tudom engedni teljesen a kuplungot és gyorsíthatok tovább, te meg 4-5 mp-ig csúsztatgatod, mire eléred a kb. 10 km/h-t és gyorsítasz tovább.

Így adott esetben miattad nem fog átérni a zöldön 2-3 autó.

Ez különösen akkor bosszantó, amikor nagyon rövid a zöld.

2021. szept. 26. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!