Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy kell benzines autóval...

Hogy kell benzines autóval elindulni?

Figyelt kérdés
Egyszer sem fulladtam le tanulóvezetőként, mivel dieselest vezettem, azonban az itthoni benzinest akárhogy játszom a kuplunggal, nem megy az elindulás. Olvasgatom, hogy induláskor gázt kell adni, de nem nagyon értettem, mivel minden válaszadó másképp írja le. Szóval teljesen kinyomott kuplungnál kell egy kis gázt adni és úgy felengedni, vagy hogy? Köszönöm szépen a segítséget

2020. szept. 7. 21:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
igen
2020. szept. 7. 21:18
 2/13 anonim ***** válasza:
32%

Neked is kár volt a jogosítvány! 😂😂

Csináld ugyan úgy mint dízeles autóval

2020. szept. 7. 21:20
 3/13 anonim ***** válasza:
96%

Gondolj arra, hogy ha alapjáraton berakod sebességbe, és csak úgy felengeded a kuplungot, akkor le fogsz fulladni (extrém nagy teljesítményű, nagy ccm-es autóktól most tekintsünk el). Mivel a benzines autó alacsony fordulaton nem nyomatékos. A dízel pont fordítva van, lent nyomatékosabb.

Ezért kell adnod kis gázt, miután a kuplungot fogáspontig felengedted, hogy nyomatékosabb tartományba kerülj.

Fogás pontot tudod gyakorolni lényegében bárhol, szépen lassan engedd fel a kuplungot, ha jól csinálod elkezd gurulni lassan az autó. Ha túl magasra lőtted be bedadog, aztán le is fullad.

Gázadás nélkül is el lehetne indulni, de az lassú lenne, és körülményes. A hétköznapi használatban gázadással indulunk.

Kuplung fogáspontig, aztán gázadás kb 1500-2000 fordulatig, kuplung teljesen fel. Aztán lassan jöhet a kettes.

2020. szept. 7. 21:22
 4/13 A kérdező kommentje:
#3-as Ezer hálám. valaki aki képes volt elmagyarázni érthetően és világosan. Mikor az oktatót felhívtam, hogy tudna-e esetleg tanácsot adni, még ő is csak annyit mondott hogy ugyan úgy mint ahogy az oktató autóval gyakoroltam. Szóval nem tudom elégszer megköszönni
2020. szept. 7. 21:26
 5/13 anonim ***** válasza:
62%
.. es ha adok kis gazt es ugy kezdem csak raengedni a kuplungot, szoval meg fogaspont elott mar gazt adok?
2020. szept. 7. 21:32
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Dízelesnél is adsz gázt, hiszen gyorsulni akarsz az elindulással.

Gondolom úgy tanították, hogy kuplungot fogáspontig engedd fel és csak utána adj gázt, na ezt kell fordítva csinálni benzinesnél: miközben engeded fel a kuplungot, már adod is a gázt neki, hogy a fogásponton ne fulladjon le. Hogy mennyi gázt kell adni, azt majd kitapasztalod... Az sem szégyen, ha bőg a motor eleinte.

2020. szept. 7. 21:37
 7/13 anonim ***** válasza:
87%
Nem kell fogaspontig engedni. Benyomott kuplung mellett adsz gázt aztan rarngeded a kuplungot. Tuti nem fogsz lefulladni.
2020. szept. 7. 21:49
 8/13 anonim ***** válasza:
87%
En is igy voltam ahogy te.. 1eve veztek, nagyritkan meg megbogetem a motort, de inkabb emelkedorol indulva
2020. szept. 7. 22:05
 9/13 anonim ***** válasza:
76%
Qrvaélet, így oktatnak komolyan ma, hogy még az sem tiszta a tanulókak, hogy elinduláskor GÁZT KELL ADNI?
2020. szept. 7. 22:11
 10/13 anonim ***** válasza:
84%
Eleinte 1500-2000-es fordulatra pörgesd a motort és közben engedd a kuplungot fogáspontig, tartsd ott egy kicsit és engedd fel. Később majd rutinból menni fog és nem kell majd ennyi gáz.
2020. szept. 7. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!