Hogy kell elindulni az autóval majd utána váltani?
Első órán voltam túl vezetésen, nagyon az alapokat vettük át. Az oktatóm azt mondta, hogy értelem szerűen kuplung benyomom, majd felengedem és ahol megmozdul az autó ott picit megtartom, lassan tovább engedem és utána gázt adok. Viszont most láttam egy videót, ahol még benyomott kuplungnál lép rá a gázra a srác, de csak nagyon picit(a többi ugyan az, felengedi, fogáspont után nagyobb gázt ad.)
Melyik a helyes?
Illetve váltásnál (1-től felfele) is meg kell tartani egy picit fogásponton és utána gázt adni, vagy miután benyomtam és betettem mondjuk 2-esbe, egyből levehetem a lábam a kuplungról, miközben gázt adok?
Dízel autónál gázadás nélkül is könnyen indul az autó. Gondolom, ilyenen tanulsz.
Benzinesnél muszáj gázt is adni, különben előfordul, hogy lefulladsz.
Természetesen rá hallgatok és úgy is csinálom, csak kíváncsi voltam.
# 5
Igen, dízel, ez első fele az órának annyi volt, hogy kuplungot felengedtem és úgy mentem(értelemszerűen kuplunggal is fékeztem stbstb)
Neked most azt kell csinálnod amit az oktató mond.
Majd ha lesz jogsid mag autód , akkor kérdezd meg ezt esetleg.
Ez autó függő illetve motor :)
Egy nagy köbcentis dízellel még kettesben is elindulsz gáz nélkül.
Váltásnál egyszerre kellene a pedálokat kezelni de ehhez azért még szoknod kell az autót rendesen illetve a vezetést...
Úgy értem amikor engeded vissza a kuplungot akkor a fogásponton már nyomod be a gázt kicsit, így nem fogsz "bólogatni" az autóval.
De amúgy is csak a nagy köbcentis autókkal lehet nagyokat bólogatni :)
Melyik a helyes?
Az amikor egyenletesen gyorsulva, rángatás és motorbőgés nélkül elindul az autó. :)
Amúgy előbb-utóbb rá fogsz jössz, hogy semmi értelme elméletben agyalni erről a kérdésről. Mert pofon egyszerű leírni, hogy "lassan" engeded ,vagy hogy "pici" gázt adsz. Na de mihez képest???
Ezekre senki sem képes pontos választ adni.
Ez alkalmanként, ember, autó, és helyzetfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!