Hütőfolyadékott mennyi km-enként illene cserélni? Illetve hány év elteltével?ha jól tudom ugyebár az kenyi a vízpumpát.
#21 Ja igen tartsuk be a gépkönyvet. Azt a gépkönyvet, amelyikbe az autógyártó beleírja, hogy longlife olajcsere 30 ezrenként, ami nem létezik és kivétel nélkül minden szakértő egyetért abban, hogy semmilyen speciális kiváló olaj nem tud 30 ezret elfutni normális állapotban, bizonyíték erre a rengeteg hulladék hengerfejes francia, akik előszeretettel nyomták a longlife-ot és látjuk mi lett belőlük.
Valamelyik japán kreténről meg már nem is beszélek, talán a Toyota Yaris volt az, amelyikben egyszer tapasztaltam, hogy az olajcsere periódusnál nem gyárilag megadott intervallumot nullázol, hanem te magad tudod beállítani, hogy mikor szóljon és legmagasabb kiválasztható távolság az 60 ezer kilométer.
Igen, bízzunk szerintem is az autógyárakban. Nekik nyilván nem érdekük, hogy az autód elromoljon és újat kelljen venned. :) Sok mindenre jó a gépkönyv, de ilyen kritikus információk esetében a józan paraszti észre hallgassunk már, ne pedig milliárd dolláros vállalatokra.
2012-es Astra 1.6B, 100e km, ezidáig három olajcsere. Le kellett vennem róla a szelepfedelet. A vezérműtengelyek körül ujjnyi vastagságban olajsár. Na ennyit a 30 ezres olajcseréről, meg az idiótákról akik kitalálták. Három ilyen autót csináltam, mindhárom ilyen volt.
Szépen nézhet ki a tiéd is már belülről, hajtsad amíg tudod és tarts be a tervezők utasításait, mert az jó neked!
Ja, nincs érettségim, csak autókat javítok és a józan paraszti eszemmel meg a tapasztalatommal látom, hogy mit barmolnak el a tanult okosok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!