Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kezdjek bele a motorozá...

Hogyan kezdjek bele a motorozásba?

Figyelt kérdés

Tudom, jókor jut eszembe így az ősz elején, de mostanában nagyon megfogtak ezek a gépek és lehet elkezdeném tavasztól.

Nagyon tetszenek a 99es évjáratú 600as gsxrek, viszont van annyi eszem, hogy nem ilyennel kéne kezdeni.

Életemben eddig "mentem" 1x simsonnal, meg valami endurosabb 125ös yamahaval pár száz métert és kész.

Tavasszal leszek 24 éves.

Kezdjek el tavaszig illegálban valami terepesebb vonalat, hogy szokjam a motorok mozgását mondjuk egy 125/250es gépen. Vagy ezzel a nulla tapasztalattal menjek el tavasszal jogsira, vagy ki hogy csinálná?

2021. szept. 18. 21:47
 1/7 anonim válasza:
Szerezz jogsit. Illegálba ne csináld, mert ha lebuksz, komoly következményei is lehetnek. Nem vagy túl tanult ezen a téren gondolom, így jobb, ha csak távolról nézegeted, mert ha ráülsz, valamit rosszul csinálsz, vihetnek a sürgősségire, ahonnét nem biztos, hogy élve kijössz. Legjobb barátnőm bátyja is így halt meg tavaly nyáron.
2021. szept. 18. 21:59
 2/7 A kérdező kommentje:

Szó szerint semennyire nem vagyok tanult a témában kb.

Műszaki érzékem van, autót vezetni jól tudok, de motoron tényleg kb semmi tapasztalatom.

2021. szept. 18. 22:01
 3/7 anonim válasza:
Akkor tényleg jobb, ha inkább vársz. A saját tested biztosága érdekében. Barátnőm bátyja nem tanult meg rendesen kanyarodni, és neki ment egy beton oszlopnak....amikor mész vezetni, ott megtanitanak mindenre, ami szükséges ahoz, hogy ne hagyd ott sehol a fogadat
2021. szept. 18. 22:07
 4/7 b1812567 ***** válasza:

Iratkozz be, télen csináld meg a KRESZ-t, aztán majd tavasszal elkezdheted egyből a gyakorlati képzést.

Addig vagy szerezz egy 50-es motort gyakorlásképp, vagy ami még jobb, menj el képzésre. A Safety Hungary-nak van jogsira felkészítő képzése is, meg terep tréningje is. Utóbbit lehet, hogy csak jogsival lehet csinálni.

Vezetéstechnikai tréning és egyéni gyakorlás egyébként a jogsi megszerzése után is ajánlott.

És első motornak nem biztos, hogy egy gsxr a legjobb választás.

2021. szept. 18. 22:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Először egy 50-es moped és azon jól betudod gyakorolni a lényeget.
2021. szept. 19. 06:37
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nyilván elsőre nem egy gsxrrel akarok kezdeni, de azért nem is egy 50es boltbajáróssal. Tudom nem ugyanaz, de évi több ezer kmt megyek országútival is, hegyről le akár 80al is, úgyhogy tudom milyen mikor arrébb rak a szél pl. Ettől függetlenül tudom, hogy egy motor 100+kg és nem összehasonlítható.
2021. szept. 19. 09:38
 7/7 anonim ***** válasza:

Jogsi .azt vehetsz rendes nagy motort meghalni bármin meg lehet. Meg a feleségem is így csinálta, jogsi azt suzuki gsf650

Ha úgy érzed oktatas kell még és budapesti vagy akkor a Hondanak vannak jó vezetestechnikai tréningjei. És ésszel kezded a motorozast

2021. szept. 19. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!