Hogyan kezdjek bele a motorozásba?
Gyerekkori vágyam, hogy motorra szálljak, eddig csak utasként tettem, de most elszánom magam, hogy én is csatlakozzak ehhez a közösséghez.
Nagyon az alapoktól indulok; vagyis... milyen motor való alám? Az elképzeléseim szerint utcai mindennapos használatra szeretnék egy gépet, de ha úgy adódik, akkor egy 250km-es utat is meg tudjak vele tenni. Tudjam betolni a garázsba :D de azért a végsebessége örülnék, ha elérné a 120at. Autóra van már jogosítványom, persze nyilván eltér a motoros közlekedés. Szóval szerintetek milyen modell felelne meg a kezdéshez, mindennapi városi használatra?
Most motorozni akarsz vagy robogózni ?
Motornal suzuki gsf 650, vagy Honda cfb600 kategória.
ABS legyen benne. Jó kezdő motor, a kisebb motoron is pont ugyanúgy meg lehet halni csak ezek alkalmasak 2-300kmes túrára is.
Kezd úgy , hogy beindítod.:-D
Kezdésnek elöbb csak egy 50 ccm-t választanék.Megismered a vasat,a reagálását,főleg kanyarban.Egy olyat nem javaslok ami repül mint a távírat mert te is repülhetsz vele együtt.Na nem egy kanyarra gondoltam a próbát,járj vele addig amig nem érzed a vasat.Mi ez a bugyogás?Hát fő az egészség.
Van egy 50ccm robogom, 1-2X ültem rajta, de mivel nem megbízható, ezért szeretnek tőle megválni és valami komolyabba belefektetni. Elsősorban az enduro-kkal szemezgettem, egy Suzuki gfs azt hiszem túl súlyos motor lenne hozzam.
Szóval egy motoros ismerősöm javasolta, hogy kezdesnek könnyebben kezelhető enduroban gondolkozzak
Feleségem 161 centi 50 kiló a gsf 650en tanult meg. 400ccmes oktató motor volt majd átült a gsf-re és meglepődött hogy mennyivel kezesebb.
Franc venne bicajt ha motorozni akar.
Hát ez mindenkinek más!
Én anno. 175-ös Czetkával mászkáltam...
(hajjj de imádtam)
Azzal is kétszer majdnem estem, szóval szerintem kezdésnek nem ajánlott nagyon nagy motor... 600-as igen csak hülyeség!
Már a 175-ös czetka is igen tud menni, az is bőven elég meghalni ha az ember nem jártas a motorozásban.
Le lehet pontozni de én így kezdeném:
MZ 125 vagy czetka 175 majd jöhet valami 500as modern gép majd 1000ccm-es túra.
Vagy ha az illető nagyon félős akkor 50ccm-es simson az elejére majd mz 125 stb stb...
(Azért MZ mert az viszonylag olcsón kapható igénytelen motor.)
Ajjj miért írtad ki a kérdést!?!?!?!
Most nagyon nagy honvágyam lett a Czetkával kapcsolatban :)
https://www.youtube.com/watch?v=b4Q_mvhL2q0
Bakker amikor az ember faluban berakta 50-nél negyedikben olyan szép mély hangja volt mint állat!
neked kell tudni milyen motorra vágysz,más nem tudja megmondani.
írhatunk mi motor típusokat de lehet ráülsz és azt mondod ez nem tetszik.
én pl z1000 mániás vagyok,még tanultam volt hogy gs500al mentem de többnyire 600as bandittal.
na az számomra olyan volt hogy ha ez a két motor fajta lenne csak a világon akkor hagynám a motorozást a francba.
nekem se a kinézete,se a testtartás,se a futóműve nem jött be.
azóta már megvan a z1000-rem /2008/ és ezt imádom,alul is nyomatékos,sokkal jobban érzem mit enged a tapadás jobban bejön a futóműve is,egyszerűen élvezet vele menni,még akár lassan is.
szóval neked kell tudni milyen stílusú motoron érzed jól magad,abból milyen teljesítmény az elvárásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!