Suzuki swift 1.3 1998as évjárat most kezdtem vele futárkodni. Tanácsokért fordulok hozzátok karbantartással kapcsolatban! Hogy kezdjek neki?
Az a baj, hogy ennyi idősnél már bármikor bármi előjöhet.
Nekem egy '97-es van 1.0 motorral, 6. éve van nálam, 3. éve ingázok napi 2x30 km-t. Megbízható, teszi a dolgát. De előfordult, hogy egyszercsak nem indult. AC pumpa döglött meg.
Volt, hogy egy nagy olajfoltot hagyott maga alatt. Kiesett a főtengelyszimering. Megcsináltattam, teszi a dolgát továbbra is.
Szóval ennyi idős kocsinál gyakorlatilag akármikor előjöhet akármi. Hisz nem fiatal.
Olajszintet, vizet mindig figyeld. Olajat én 8-10ezrenként cserélek (akkor olajszűrőt meg légszűrőt is), és minden 2. olajcserénél gyertyákat is cserélek.
Mivel olcsók az alkatrészek, ezért nem szoktam azon gondolkodni, hogy csináltassam-e, vagy cseréljem. Múltkor pl hűtőt cseréltünk (9000 Ft volt az új). Kuplungszett meg 12000.
Jó az akinek ilyen kapcsolatrendszere van, mint neked lehet, #1. Nekem 15.000 forint volt az új hűtő, kuplungot (ha cserélni kellene) 23.000 forintért tudnék venni, talán 16 ezerből megúsznám a legolcsóbbat, de az olyan is. Főtengelyszimeringet tegnap cseréltem, nem tud az csak úgy kiesni, de ez legalább olcsó volt. Lengőkart mennyiért adnak neked, 3000 forint? Emlékeim szerint 8000 forint felett fizettem a nevesincs lengőkarok darabjáért. Esetleg vettél már valamilyen karosszériaelemet? Sokszor rablás, amit elkérnek érte bontottan is. Tény, vannak olcsó dolgok, de azért nem ennyire, amit írsz.
Elnézést, hogy nem a kérdésre válaszoltam.
1-es vagyok.
Nem kapcsolatrendszer, bárki által elérhető üzletben vásárolok:
Azt hiszem 7500 ft volt a lengőkar.
De, csak úgy kiesett a főtengelyszimering. A szerelő is csodálkozott.
A kasztnira nincs sok gondom, mert após karosszériás...
[link] spd/S-17700-80E00-SS/Suzuki-Swift-03990-03-10-13-8V-huto-vizhuto-kezi-v
[link] Suzuki-Swift-10-03990-03-kuplung-szett-Valeo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!