Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vadi új Lexusnak mitől van ez...

Vadi új Lexusnak mitől van ez a hangja?

Figyelt kérdés

Ma láttam egyet parkolás közben.

Mikor tolatott hallatszott valami éktelen hangos de fura hang, majd mikor még állt abbamaradt, kicsit gurult hátrébb megint volt a hang.

Mi lehetett?

2021. szept. 17. 08:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg hibrid volt, és mivel az elektromos részét használta, figyelmeztető hang volt, mint pl a kamionoknál
2021. szept. 17. 08:30
 2/8 A kérdező kommentje:
#1 Lehet, de ez nem az a pittyogás volt, hanem szó szerint hangos, éktelen csikorgás-féle. De lehet hogy ez is az elektromos rész miatt, bár fehér rendszámos.
2021. szept. 17. 08:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Pár óra EU-s szabály, hogy minden elektromos (vagy hibrid) autónak kell hangot kiadnia talán 20 km/h-ig.
2021. szept. 17. 08:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
*év óta
2021. szept. 17. 08:42
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is feltűnt, mikor egy ismerősöm parkolt Lexus hibriddel egy kisebb parkolóházban, aminek az akusztikája még fel is erősítette a hangot. Igen, ahogy mások is mondják, ez azért van, mert szabály van rá, mivel elektromos módban (nem plugin hybrid, tehát el elindulásnál jellemző) egyébként nem lenne motorhang, így a vakok, gyengénlátók, vagy bármi akinek épp lankad a figyelme, nem vennék észre, voltak is emiatt a múltban gázolások.
2021. szept. 17. 10:41
 6/8 anonim ***** válasza:
71%

A fékeket hallottad.

Itt egy példa rá, másik autótól: [link]

2021. szept. 17. 11:09
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem is új hibrid kocsim van, nagyon kis sebességű mozgásnál feltűnt ilyen furcsa magas hang belülről is, aztán felvettem telefonnal kívülről, nem gondoltam volna, hogy ilyen hangos. Egyedül sötétben kifejezetten ijesztő:D
2021. szept. 17. 13:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Aha megvan, valóban a gyalogosvédelem miatt van, bár furcsak és éktelen a hangja: [link]
2021. szept. 21. 20:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!