Miért vesz egy csomó ember azért autót hogy havonta max. 100 km-t guruljon vele?
Mindig ilyenekkel szoktak előhuzakodni hogy "lehetnek sürgősségi esetek. Pl.: valakit be kell vinni a kórházba szülni."
Őszintén nem hinném hogy ez egy olyan mindennapos probléma lenne.
Persze tudom én hogy drága a benzin és így akarnak spórolni de kb. minden más költség meg állandóan fennáll, akár használod az autót, akár nem. A súlyadót ugyanúgy be kell fizetni, a kocsi attól még amortizálódik hogy nem használod (még ha nem is annyira), a kötelező biztosítást ugyanúgy fizetni kell, meg asszem a benzin sem áll el az örökkévalóságig az autóban, és így tovább és így tovább.
Szóval végképp nem értem hogy ha havi max. 3-4x megjáratod az autót akkor már miért nem lehet egy az egyben tömegközlekedésre váltani.
Még mindig várom ezeket a fontos életviteli példákat, mert idáig csak a nagybevásárlásba akartunk beledögleni.
"Szóval végképp nem értem hogy ha havi max. 3-4x megjáratod az autót akkor már miért nem lehet egy az egyben tömegközlekedésre váltani."
Azért azt megnézném, hogy a heti nagybevásárlás alkalmával te hogy hozol el a villamoson 6 zsugor vizet, meg egybevásárlókocsinyi egyéb élelmiszert és háztartási dolgokat.
Vagy pl. itt vagyok én. Én heti 4 napot tömegközlekedéssel megyek dolgozni, péntekenként autóval. Ugyanis levelezőn tanulok, és tömegközlekedéssel nem tudnám időben megoldani az eljutást a munkahelyemről az egyetemre.
Nem tudom, mi öten vagyunk. Karácsonyi bevásárlásnál nem többen megyünk és mindenki fog 2 szatyrot. Kb. ennyi.
Amúgy 1 zsugor az 6-szor mondjuk 1,5 liter víz.
Szóval 6 zsugor az 54 liter víz, de gondolom csak elírtad.
Akinek nincs autója, annak hiába magyarázod mi a nagybevásárlás.
Ha nincs autód nem "nagybevasárolsz", hanem kb
minden nap mész boltba (lehetőleg lakóhely közelében), és mindig telerakod a hátizsákodat, apránként szinten tartva a készletet.
Egyébként a városi autózást én sem támogatom, van ugyan autóm, úristen évi 10-15e km-re vettem egy új autót... de a városban csak végszükseg esetén használom, nagybevásárolni pedig kifele megyek, ahol nincs dugó (Bp szélén lakok).
Személy szerint undorodok a tömegtől gyerekkorom óta, tömegközlekedni is csak végső esetben szoktam. Biciklivel több cuccot is el tudok vinni kényelmesen, mint gyalog+BKV kombóval.
Semmi közöd hozzá, ahogy nekik sem ahhoz, hogy te buszozol inkább.
Miért vesznek emberek 150 milliós házat, ha barlangban is lehet lakni?
Miért esznek az emberek drága ételt, ha száraz kenyéren is jól lehet lakni?
Csak hogy még egy pár ilyen nagyon fontos kérdést kitaláljak.
Egy jó barátom például most, 27 évesen rakta le a jogsit, és vett egy 1.3-as vasaló Swiftet. Az ember több mint egy misit visz haza évek óta nettóban havonta, mégis csak most, és csak egy Swiftet.
Miért? Mert megunta, hogy nagyobb tárgyakat csak szállítással tud venni, hogy nyaralni csak vonattal meg repülővel mehet cipekedve, hogy a nagybevásárlás egy szenvedés, mert nem a sarkon van a bolt, az autókat viszont magasról lefossa, úgyhogy a Swift neki perfekt. Saját döntése, megengedheti magának, és abszolút érthető is az indok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!