Autópályán mikor kezd el az ember szeretni menni 130-al jogsi megszerzése után?
Mikor múlik el az, az érzés hogy
"dejó lenne ha már letérnénk és nem kéne minden ezred másodpercre figyelnem, mert ha nem teszem, akkor csúnya vége lehet"
?
nekem jogsi után már másnap sem esett nehezemre a sebességhatáron menni
autópályán haladni a legegyszerűbb, kb semmit nem kell csinálnod csak menni egyenesen a sávodban, nyomni a gázt és sávot váltani ha kell
autófüggő; van olyan, amiben soha, másikba meg beülsz és észre sem veszed a sebességet
de egyelőre: maradj a külsőben és menj kamionok tempójában
"Autópályán mikor kezd el az ember szeretni menni 130-al jogsi megszerzése után?"
Amikor ötödszörre trafizzák le 180-nál. :-)
Szerintem ez tipikusan olyan, hogy mész és megszokod. Mondjuk pályán 130-al nem kellene stresszelni, sokkal védettebb, sokkal kevesebb inger, hibalehetőség van.
Amúgy szerintem sokkal rosszabb az mikor valaki lassabban megy és mindenki elkezdi őt kerülgetni.
Én mondjuk friss jogsival rögtön az első napokban felmentem pályára és lementem vidékre. Számomra azt mondom, sokat is segített az elején, hogy a pálya egyszerűbb. Könnyebb volt megtanulni az autó mozgását, gyorsítást, lassítást, előzést meg úgy magát a sebességet.
Na meg mi az, hogy "nem kéne minden ezred másodpercre figyelnem"? Ha autóban ülsz, akkor minden esetben minden ezredmásodpercre figyelned kell. Egy főút, vagy lakott terület ilyen szempontból sokkal több odafigyelést igényel és ha nem figyelsz akkor annak is "csúnya vége lehet".
Lakott területen kívül a balesetek nagy része túl nagy sebességből és hibás előzésekből származik. Pályán nincs baleset előzésből, ha pedig 130 helyett 160-nal mész tudod mi történik? Semmi, annyira egyenes az út, minimális kanyarokkal.
Mit takar nálad az, hogy szabálytalanul megy?
KSH alapján negyed évente átlagosan 2800-3200 baleset van országosan, ebből autópályán kevesebb, mint 100.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!