Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik jobb? Dízel vagy...

Melyik jobb? Dízel vagy Benzin? (személygépkocsi)

Figyelt kérdés
Indokold is meg légyszíves.
2010. aug. 31. 14:10
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim válasza:

Egyértelmű hogy a BENZINES! Ha ugyanolyan turbót raksz be (ugyanakkora nyomással) egy benzinesbe mint egy gázolajosba, akkor a benzines sokkal erősebb lesz!

Pl: Ford S-Max 2 literes benzines 203 és 240! Le míg a gázolajos változat 115-163 Le között van!

Nemsokára minden benzines autóba raknak turbót és akkor sokkal nyerőbb lesz egy benzines autó, a gázolajos társaival szemben! De itt a kommentekben mindenki a turbodieselt hasonlította össze a szívó benzinessel és ez így nem teljesen sportszerű, szerintem!

2010. szept. 5. 17:22
 42/61 anonim ***** válasza:
Pontosan! Hiszen ne feledjük, hogy a modern dízelek turbóval tudják csak majdnem ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint a szívómotoros benzinesek. Csak egy példa, hogy 2006-ban az 1.4 TSI 170 lovas volt. Most, 2010-ben egy 1.4 dízel jó ha 90 lóerőt teljesít.
2010. szept. 5. 17:30
 43/61 anonim ***** válasza:
így van a jövő a kis benzines turbósoké pl Opel Astra J 1.4 T 140 Le 205 Nm
2010. szept. 5. 17:52
 44/61 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs jobb vagy rosszabb! Mindkét motortípus más. Mindkettőnek vannak jó és rossz tulajdonságai is. A választás attól függ, hogy az embernek milyen szempontok vannak előtérben. A gyorsulás és a lóerők is egy szempont lehet de valljuk be, hogy az emberek döntő többségének nincs szüksége több 100 lóerőre és arra, hogy az autó 3-4 másodperc alatt 100-on legyen. Nekem diesel autóm van azért, mert relatíve sokat megyek és nekem így takarékosabb. Ez előtt benzinesem volt ennek ellenére nem tudom azt mondani, hogy az egyik jobb a másiknál. Egyszerűen mások.
2010. szept. 5. 19:08
 45/61 Böse válasza:
100%
Ezt nem lehet ilyen egyszerűen eldönteni. Jó lenne ha leírnád hogy milyen szempontok fontosak a számodra. A dízel autók általában lomhák, keveset esznek, nehezebb lefullasztani, előnyösebb ha nehéz dolgokat akarsz hurcolászni, nem olyan szép a hangja, drágábbak az azonos típusú benzines modelleknél, és drágák az alkatrészek is. A benzines autók fürgék, de többet esznek, hosszú utakra előnytelen, viszont olcsóbb a javítás. A végtelenségig lehetne folytatni a listát, összességében azt mondom ha vagánykodni akarsz vele benyásat vegyél, ha komoly, hosszú távú, rendszeres használatra kell, és tudsz rá vigyázni akkor dízelt. De ez csak egy dolog, az autó típusa talán ennél még fontosabb. Például az újabb francia autók megbízhatatlan pénznyelők, ha szempont a megbízhatóság akkor 90-es évek beli japánt vagy németet kell venni, méghozzá jó állapotút.
2010. szept. 5. 19:27
 46/61 anonim ***** válasza:
Én akkor vennék benzinest, ha nagyon-nagyon-nagyon sok pénzem lenne!Sajnálom kiadni a pénzem egy olyan motoros autóra, aminek az ára megközelítőleg egál a dízelével és a segédberendezések hiánya miatt, nem látom az ár érték arányt...Míg nyomatékból kényelmesen és csendesen autózok, addig a benzinest pörgetni kell a teljesítményéért, mint a varrógépet...Aki azt írta hogy nincs szép hangja egy mai dízelnek, nem csak ostoba vájt fülű, hanem szimplán irigy a fogyasztásra, meg arra hogy naponta megelőzi a benzinzabálóját mindenféle tucatdízel és már kínjában nem tudja magát mással vigasztalni.Meg a benzines nem büdös...Persze!Ma az autópályán ezen röhögtünk a haverokkal, ha nyomta valaki neki akkor undorító szaga volt nekik...Ha annyira nyerő és jó volna a bengás, akkor senki nem venné a dízeleket...Jön a turbó benzines...Már nem tudnak mit kitalálni, mert az eladási listákon szinte csak a Suzukikat veszik benzines motorral.Nevetséges.M-3CSL...Ja öcsém!Láttál képen.Fenn tudnád tartani talán?Nem.Akkor?Hallgasd tovább a You Tube-on:)))
2010. szept. 5. 20:59
 47/61 Böse válasza:
Havercsótány! Feltételezem hogy a kérdező nem milliomos palánta, és nem fognak friss jogsival a segge alá tolni egy vatta új 4.2-es, harmadik generációs common rail turbódízel mercit, hanem valószínűleg fél-másfél milliós árkategóriában gondolkodik, ahol többnyire 10-20 éves lehelletgyenge kerregő szívódízelek akadnak.
2010. szept. 5. 21:08
 48/61 anonim ***** válasza:
Te tényleg ennyire hüle vagy, vagy csak nekem akarod bizonygatni?Nézz már be a Hahu-ra, ennyi pénzért már találni hat hengeres CR motoros prémium márkát, aminek igen is szép a hangja:))A márka nagy köbcentis újonan szinte dupla áron kínált fullos felszereltségű benzines modellje pont annyiba, vagy éppen kevesebbe kerül, mint az alap motorral szerelt"kerregő"...De legyen egy jó napod, gondolj amit akarsz!Engem nem győzöl meg a erről a dologról.Láttál te traktor manapság?Esetleg egy kombájnt?Egy ilyen mint te, el sem tud vele menni egy métert sem.Pedig dízel...Ostoba!:)))
2010. szept. 5. 22:27
 49/61 Böse válasza:

benzines modellje pont annyiba, vagy éppen kevesebbe kerül, mint az alap motorral szerelt"kerregő" - igen, pont ezt mondtam én is: a benyás olcsóbb, épp ezért fölösleges dízelt venni, ha heti egyszer rohangál vele a városban, esetleg még meg is fingatja

A traktor téma meg a személyeskedés nem tudom hogy jön ide, tudom hogy az újabb mezőgazdasági munkagépek motorjai bikák, vezetni tényleg nem tudom.

Téged nem is akarlak meggyőzni, a kérdezőnek szeretnénk segíteni, csakhogy eddig semmi konkrétumot nem mondott arról, hogy mennyi pénze van rá, vagy hogy mik a fontos szempontok: a kinézet, a teljesítmény, a megbízhatóság, vagy a kényelem, és így elég nehéz elindulni.

2010. szept. 5. 22:53
 50/61 anonim ***** válasza:
Én meg szívóbenzines párti vagyok!!!
2010. szept. 6. 08:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!