Melyik jobb? Dízel vagy Benzin? (személygépkocsi)
Nem akkor kapcsol be a turbó. A turbó akkor kapcsol be amikor a motor -.-.
És mielőtt megírnád ezt turbó lyuknak hívják: Ami a gázbataposástól a turbó felpörgéséig, és a rendes menésig eltelik az a turbó lyuk, nem pedig, hogy ~1500 alatt halott.
Egyértelműen a benzines autó a jobb. A Diesel egy nagy zsákutca, főleg a személygépkocsiknál.
Az csak mellékes hogy gusztustalan hangja van (és nem csak a régieknek hanem 1-2 év után az új autóknak is!!!!), emellett drágább az előállítása a motorjuknak. Iszonyatosan kormol, így elképesztő nagy karbonlerakódás keletkezik a hengerfejnél. A javíttatása (amikor az adagoló felmondja a szolgálatot) pedig csillagászati összegekbe kerül. Ma már alig valamivel olcsóbb a gázolaj mint a benzin, tehát emiatt is halott ötlet dieselt venni.
Ennek ellenére mindig lesznek hozzá nem értő emberkék, akik a dieselre esküsznek. Én viszont sose fogom megérteni, hogy mit lehet szeretni abban az undorító kerregésben. Én autót fogok venni, nem traktort.
"A kerregés is szerethető nem úgy mint a benzines nyávogása"
Ez mekkora LOL!
11:32!
A benzin sem robban fel, elárulom neked.
Ez egy urban legend, hogy a dízel jobb, mert a benzin szaar, meg robban...
Ha a benzin olyan robbanékony lenne akkor nem lenne szükség karburátorra/injektorra, csak az AC egyből a hengerbe nyomná..
Gondolj már bele.
Benzin nyávogása?
Hallgass meg egy 426-os Hemi motort, vagy egy BMW E46 M3 CSL hangját.
Nem a Maruti 800 ccm / 3 hengerből kell ám kiindulni.
Érdekes, én még sosem akadtam el benzinessel hegyen felfele.
Ha ez így lenne akkor a Pikes Peak versenyt dízelekkel csinálnák..
Attól függ, mire használod.
Egy dízel például nem arra való, hogy percekig nyélgázon menj az M0-on. Arra benzines kocsi való.
Viszont ha szereted a nyomatékos, keveset fogyasztó, alapjáraton is húzó kocsit, akkor vegyél turbódízel autót.
De mióta a BMW megcsinálta a csodás 35i motort azóta egyetlen előnyt tudnak maguknak a dízelek: 2-3 literrel akár kevesebbet is ehetnek.
Mivel a 35i motor 1200-nál(!!!) ad 400 NM-es nyomatékot. És itt a dízelek még halottak.
Ja az 535i majd' 2 tonnával automataváltóval klímával tesztüzemben fogyaszt 9.8 litert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!