Milyen sérülésekbe halnak meg a motorosok egy súlyosabb
balesetben?
Figyelt kérdés
A hírportálok és a köztudatban csak annyi van, hogy gyorsan ment, elszállt a kanyarban, kikanyarodott elé egy autó vagy bármi... Viszont egy ilyen balesetnél én még nem nagyon hallottam olyan infót, hogy a pórul járt motoros pontosan milyen sérüléseket szenvedett (Fej, belső szervi...).
Tehát a kérdés, hogy egy városi tempónál mondjuk ha nem is száguldozik 50-60-al megy és kimegy elé egy autó akkor általánosságban mit szenved? (Tudom sok mindentől függ útpatka, táblák stb.)
Illetve ha főutón egy 100-as tempónál akkor ez miben változik ha változik?
2021. szept. 13. 20:07
1/3 anonim válasza:
Nagyobb tempó=nagyobb erő ütközésnél
Jellemzően a fejsérülésbe halnak bele, gondolj bele pl 150-el ahogy ütközik lefejeli a kamiont. Bár ott ép csont is alig marad. Koponyatörés, gerinctörés és viszlát.
2021. szept. 13. 20:23
2/3 anonim válasza:
szerintem inkább a hirtelen sebességváltozás. beleverődik egy autóba, oszlopba, táblába, fába, majd nagyon hirtelen lassul le, ezt meg már nem bírja az emberi test. A MotoGP versenyzők azért nem szenvednek súlyos sérüléseket, mert van idejük "kicsúszni" magukat, a sebességüket. Ugyan ez áll fennt, ha valaki elesik és nem ütközik semmivel hanem csak csúszik (na az ilyen esetek miatt nagyon fontos a megfelelő védőfelszerelés, hogy ne égesse, ne darálja/reszelje le a bőröd az aszfalt). Ilyenkor általában feláll és sérülések nélkül megússza.
2021. szept. 13. 20:23
3/3 anonim válasza:
A sisak miatt pont a fejsérülés a legritkább, de attól lefele bármi lehet, nyak és gerincsérülések, leszakadt szervek, végtagok, ilyenkor persze elvérzik. Párom intenzíves, ő mesélte, hogy volt olyan betegük, akire a doki azt mondta, hogy jó lesz ha megtanul jól nyalni, mert többet nem fog felállni neki. Mas baja egyébként nem lett de egy pasinál épp elég.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!