Nem tudok más kocsit vezetni?
Szóval 20 órán vagyok túl. Az oktatóm kocsiját tök szépen vezetem. Minden megy rajta. Pont az tetszik benne, hogy nem olyan érzékeny és ezért tudok vele bánni.
Most viszont (frgalmatlan helyen) beültem a saját kocsinkba. Szinte a kuplung felengedésétől olyan szinten megindul, hogy nem bírok vele bánni, folyton bele kell fékeznem mondjuk kis helyen. Hátrafelé is nagyon gyorsan megindul attól, hogy csak csúsztatom a kupungot. És a fék is nagyon érzékeny rajt. Minden. Szó szerint féltem vele menni.
Ezek szerint az oktatós kocsik direkt ilyen "lomhák"? Kb újra meg kell tanulnom majd vezetni ha kikerülök onnan...
Én is úgy tapasztaltam pár kocsi után, hogy a kuplung és a fék nagyon különbözik. Egyik lent fog, másik fent, egyik kis erővel megy, másik nagyobbal, stb.
Már megtanultam, hogy ha idegen autóba ülök, ezt a kettőt kell rögtön próbálni, kitapasztalni, figyelni rá.
A gázpedál, kormány, váltó, indexkar stb. is más-más, viszont ezeket egyszerűbb megszokni.
De hamar meg lehet szokni a másmilyet is (persze nem biztos, hogy meg is szereti az ember).
Pl. újabb autók fékje jellemzően lábujj érintéstől is vészfékez az én öreg autómhoz képest. Én mikor átülök anyukám autójába, 1-2 fékezésig majdnem lefejelem a kormányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!