Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell automata váltós...

Hogyan kell automata váltós kocsit vezetni?

Figyelt kérdés
Szóval a közeljövőben vezetnem kellesz egy automata váltós kocsit (Mercedes, nem tudom milyen típus), de eddig még csak manuálist vezettem, jobban mondva vezetek. Tudnátok linkelni valami jó oktató videót, ahol elmagyarázzák, hogyan is kell (lehetőleg magyar nyelven). Vagy tudnátok tippeket adni? Előre is köszi.
2018. márc. 20. 19:42
 1/7 anonim ***** válasza:
indulás előtt kipróbálod. utána menni is fog, nem kell ehhez oktatóvideó.
2018. márc. 20. 19:50
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Fékkel olyan mintha kuplungolnál is + fékeznél is. Ha felengeded, akkor olyan mintha felengednéd a kuplungot = kúszik az autó. Onnantól meg gázt kell adni, és váltogat magától.

Ha a váltón állást váltasz a féket nyomd. Ennyi.

2018. márc. 20. 19:57
 3/7 A kérdező kommentje:
Megnéztem pár cikket erről. Még egy kérdésem lenne: hogyan indulok el ha megállok egy nagyon meredek emelkedőn? Szóval D-ben van a váltó, taposom a féket. Ha felengedem a féket, elindul a kocsi, vagy mint a manuálisnál, ha nincs elég fordulat lefullad? Mert pl. manuálisnál lehet olyat, hogy kuplung kinyomva, 1-ben, kézifék, gázfröccs, kuplung csúsztat, kézifék kienged, és simán elindul a kocsi. Tehát ha automatánál nem adok gázt, elindul a kocsi az emelkedőn?
2018. márc. 20. 20:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem fog elindulni, adni kell egy kis gázt. Mercikben már elég régóta van erre vezérlés.

Hogy automatával lefulladj, ahhoz nagyon hülyének kell lenni.

Egy lábbal vezetsz, mégpedig a jobbal, fék, és gáz között váltod a lábad, egyszerre nem nyomod a két pedált.

Sebességbe úgy rakod, hogy a fékre lépsz, és utána rakod D-be, N-be, vagy R-be.

Ha pedig belejöttél, a kormány alatti füleken,- ha van benne ilyen,- akkor te magad tudsz sebességet váltani, menet közben.

Kb, az első 5 perc lesz furcsa, utána menni fog. Sőt jobban fogod élvezni, mint a manuálist.

2018. márc. 20. 20:20
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az automatában gáz van és fék. Semmi mással nem kell foglalkoznod, nem tud lefulladni, nem tud lejtőn hátragurulni. Beteszed D-be és nem piszkálod többet, hanem mész, ha meg meg akarsz állni akkor fékezel. Kb. annyi. Menet közben NEM PISZKÁLOD a váltót, nem kell sem üresbe rakni sem egyéb nyalánkságok. Csak állsz a féken.

Ha végeztél az úttal P-be rakod és úgy állítod le.

2018. márc. 21. 01:15
 6/7 anonim ***** válasza:

"nem tud lejtőn hátragurulni" ez igy ebben a formaban nem teljesen igaz

nem tudjuk milyen allapotu es hany eves mergat fog vezetni a kerdezo, de ha ilyen San Franciso utcai szintu 45 fokos emelkedon elkezd picit visszafele gurulni a kocsi az nem a vilag vege.

Elvileg nem szabadna neki, de nekem automata valtos autom van (2 tonnas nehez dog) es jartam mar olyan durva emelkedon, ahol megallas utan, mikor elengedtem a feket, elkezdett araszolni hatrafele. Csak azert irom, hogy ne lepodj meg kerdezo.

A tobbit pedig az elozoek jol leirtak. A bal labad fel is huzhatod, nem fogod haszanlni amig ki nem szalsz ;)

2018. márc. 21. 19:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Nyilván szakadékban is tud szabad esni :-)
2018. márc. 21. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!