Hogyan kell automata váltós kocsit vezetni?
Fékkel olyan mintha kuplungolnál is + fékeznél is. Ha felengeded, akkor olyan mintha felengednéd a kuplungot = kúszik az autó. Onnantól meg gázt kell adni, és váltogat magától.
Ha a váltón állást váltasz a féket nyomd. Ennyi.
Nem fog elindulni, adni kell egy kis gázt. Mercikben már elég régóta van erre vezérlés.
Hogy automatával lefulladj, ahhoz nagyon hülyének kell lenni.
Egy lábbal vezetsz, mégpedig a jobbal, fék, és gáz között váltod a lábad, egyszerre nem nyomod a két pedált.
Sebességbe úgy rakod, hogy a fékre lépsz, és utána rakod D-be, N-be, vagy R-be.
Ha pedig belejöttél, a kormány alatti füleken,- ha van benne ilyen,- akkor te magad tudsz sebességet váltani, menet közben.
Kb, az első 5 perc lesz furcsa, utána menni fog. Sőt jobban fogod élvezni, mint a manuálist.
Az automatában gáz van és fék. Semmi mással nem kell foglalkoznod, nem tud lefulladni, nem tud lejtőn hátragurulni. Beteszed D-be és nem piszkálod többet, hanem mész, ha meg meg akarsz állni akkor fékezel. Kb. annyi. Menet közben NEM PISZKÁLOD a váltót, nem kell sem üresbe rakni sem egyéb nyalánkságok. Csak állsz a féken.
Ha végeztél az úttal P-be rakod és úgy állítod le.
"nem tud lejtőn hátragurulni" ez igy ebben a formaban nem teljesen igaz
nem tudjuk milyen allapotu es hany eves mergat fog vezetni a kerdezo, de ha ilyen San Franciso utcai szintu 45 fokos emelkedon elkezd picit visszafele gurulni a kocsi az nem a vilag vege.
Elvileg nem szabadna neki, de nekem automata valtos autom van (2 tonnas nehez dog) es jartam mar olyan durva emelkedon, ahol megallas utan, mikor elengedtem a feket, elkezdett araszolni hatrafele. Csak azert irom, hogy ne lepodj meg kerdezo.
A tobbit pedig az elozoek jol leirtak. A bal labad fel is huzhatod, nem fogod haszanlni amig ki nem szalsz ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!