Ajánlanátok e motort annak, aki nem tud kocsit vezetni?
Nagyon vonz a motor, álmom letenni majd a jövőben a jogsit. Viszont mikor autót próbáltam vezetni, egyszerűen nem éreztem az autót, nem látom át, menni előre még azt mondom, de tolatni meg abszolút nem tudok.
Mennyire felejtős a motor ha kocsit nem tudnék vezetni?
Ültem motoron (nem én vezettem), és úgy érzem az menne, de így nem merek belevágni.
Szerintetek?
20/l
A kettőnek semmi köze egymáshoz.
Én jóval hamarabb motoroztam és bejártam az országot motorral és majd csak azután lett autóra is vezetőim.
De az még nem azt jelenti hogy te tudni fogsz motorozni.
Motorral vigyázz!
Aki nem tud motorozni, az elesik!
Nyugodj meg, aki tud motorozni az is elesik.
Ugyanis a régi szabály szerint, kétféle motoros van:
Egyik, aki már esett
Másik, aki el fog esni.
nem ugyan az a kettő, motoron kézzel adod a gázt és kezeled a kuplungot ez szerintem sokkal kényelmesebb és jobban lehet érezni mint a kocsit
kilátással sem lesz gond tolatni meg nem kell
szerintem nyugodtan tegyél egy próbát, akár próbáld ki elötte valakinek a motorját
Neked szerintem nem az autó vezetése okozott problémát, hanem a közlekedés önmagában. Menni, meg tolatni, a legkisebb dolog. Ha ezek nem mennek, akkor mi lesz, ha bekerülsz a közlekedésbe?
Ne haragudj, egy forgalomban való aktív részvétel nem abból áll, hogy előre mész, meg néha tolatsz. Ha ilyen alap dolgokra nem vagy képes, akkor isten óvjon meg attól, hogy találkozzunk a közúton. Nem akkor vagy jó sofőr, ha tudod neki csumázni egyenesben. Hanem ha tudsz rendesen haladni a forgalommal, enélkül, hogy bárkit zavarnál, el tudsz kerülni és fel tudsz ismerni veszélyhelyzeteket, be tudsz rendesen parkolni, stb, stb... Amikor valaki tanulóvezető, akkor megtanítják kezelni az autót. Közlekedni pedig utána tanulsz majd meg, amikor egyedül vezetsz.
Nagyon sokan azt hiszik, hogy marha jól vezetnek, mert tudnak egyenesen menni, de 2 méterrel előrébb gondolkodni nem tudnak. Hányan, meg hányan állnak meg az üres körforgalom bejáratánál, amikor 300 méterről látom, hogy a kutya nincs a közelében sem... Vagy nem kanyarodnak le, mert "jönnek szembe"
Az ilyenek teszik a jó sofőrt. Az, hogy érzed-e az autót, vagy nem, az mellékes. Jó sofőrnek tartom magam, de egy hosszú S Mercit én se biztos hogy éreznék... Meg kell szokni, de ez a legkevesebb. Amit fennt leírtam, az számít.
Ha nem megy a közlekedés autóval, motorral se fog.
Nem akarsz (ezek szerint nem is nagyon tudsz) autót vezetni, de felülnél egy sokkalta veszélyesebb motorra. Többi hülye meg még bíztatja is, hogy egész máááás. Gratulálok :D
Múltkor láttam egy fiatal srácot egy 125-ös motoron. Úgy indult el, hogy biciklivel leelőztem volna. Aztán úgy váltott, hogy hopp 2-t fel, ja nem, egyet vissza, ja most üres, ja várjá mivan, hogy vagyunk, na mehet a kettő. Az a sanda gyanúm, hogy se autót, se motort nem vezetett nagyon előtte huzamosabb ideig.
4. Akkor én vagyok a 3. féle motoros , mert sose estem le.
Pedig mint írtam , bejártam az egész országot.
Ha a kérdező maga a kocsival nem boldogult annak mi köze a forgalomhoz?
Szerintem vágj vele, menni fog az, a barátnőm a tavaly csinálta az A-t, egy 600 köbcentis Suzuki Banditon, pedig vékonyka és csak 160cm.
Szerintem nem olyan veszes az auto vezetes megtanulasa, ido mig az ember raerez, de vannak akik egyszeruen keptelenek megtanulni, akkor magad es masok erdekeben lehet tenyleg jobb is elengedni a dolgot.
Viszont a motort nem javaslom semmikeppen, ha az auto sem megy. En csinalom mindkettot eleg intenziven, es a motor sokkal komplexebb dolog, nem a kezelesben, hanem inkabb abbol kifolyolag, hogy epsegben terj haza. A kanyarodas, kanyar iv, dolesszog, kigyorsitas, ket kerekrol beszelunk, ezerszer instabilabb jarmu. Pont a minap folyaman egy szazszor megjart utvonalon egy pillanatra elterelte a figyelmemet kanyarodas kozben valami mire kapcsoltam a murvan talaltam magam olyan szinten elkottaztam a kanyart nagy sebessegel, szerencsere nem dobta meg a mocit es korrigaltam. Nagyon amator hiba volt. Tehat ez szubjektiv velemeny, de ha egy auto vezetes a figyelem es kontroll 100%-at igenyli, a motor vezetes 120%-ot. Bar ezt aki nem ult motoron soha nem fogja megtapasztalni sajnos. Ezert nagyon halas vagyok utolag, hogy 3 evig vezettem napi szinten mite motor jogsira adtam a fejem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!