Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorolaj helyett fagyállót...

Motorolaj helyett fagyállót öntöttem motorba.1 decit, a motorba 4.3 liter olaj van, utána töltöttem még rá olajat is.Lehet baja a motornak?Vagy ezt a kis mennyiséget meg a szűrő megoldja?

Figyelt kérdés

2021. aug. 24. 07:59
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
Minden motor másképp reagál, erről vannak összehasonlító videók is. Szerintem nem csak haza akarsz menni és kidonbi a kukába a blokkot, hanem utána is szeretnéd használni. Lehet, hogy 20km alatt nem sül be, de az szinte biztos, hogy már ezalatt is károsodik és egy drága motorfelújításnak nézel elébe.
2021. aug. 24. 12:59
 22/41 mindentudó99 ***** válasza:
Miért kérsz tanácsot ha nem fogadod meg?
2021. aug. 24. 17:51
 23/41 krwkco ***** válasza:
12%

Már megírtam, hogy a válaszolók közül senkinek nincs a problémáról tapasztalata, mert még senki nem öntött fagyállót a motorolajba.

A kérdező 20-as hozzászólásában van egy ember, aki látott már ilyet Aki nem tudott a motorban levő fél liter fagyállóról és 11 ezer kilométeren keresztül közlekedett vele. Nem 20-100 kilométert egy decivel. És a következők nem történtek:

- "Beáll a motor aztán annyi" #4

- "megszűnik a kenés, címszavakban: fokozott súrlódás, túlmelegedés, tönkremenetel." #9

- "Előrejelzés jövő hétre: Tönkre ment az autóm." #14

- "Öregem, lehet hogy 500km alatt mondjuk nem fog megállni az autód, de simán lehet az is, hogy igen. Értelmes ember TRÉLERREL VINNÉ SZERELŐHÖZ az autóját egy ilyen után." #18

Szóval nem az a jó kérdés, hogy miért kér tanácsot a kérdező, ha nem fogadja meg. Hanem az, hogy miért adnak ilyen magabiztosan tanácsot olyan emberek, akiknek a problémával kapcsolatban semmilyen tapasztalatuk nincs?

2021. aug. 24. 18:37
 24/41 mindentudó99 ***** válasza:
82%
Ha szerinted jó hogy olaj helyett fagyálló van benne akkor használja csak így. Nem arról van szó hogy azonnal tönkremegy hanem hogy károsodhat a motor. Senki nem használná így a kérdezőn kívül
2021. aug. 24. 19:49
 25/41 Maldoror ***** válasza:
58%
Nem kell túlparáznod a dolgot.
2021. aug. 24. 21:54
 26/41 anonim ***** válasza:

A hülye a saját kárán sem tanul.

EGy cikk, ami leírja, mit tesz a glikol az olajjal:

[link]

Google magyar fordítás:

[link]

Videó, jó kis sűrű krém lett a 0w20 olajból.

https://www.youtube.com/watch?v=6HhPlhjVQDk

Amennyit megtettél a turmixszal, szorozd fel 1000-el motorkopás szempontjából. És a szűk olajcsatornákból le sem tudod engedni (hajtórudak, főtengely olajfuratai).

Amikor beleöntötted, akkor kellett volna leengedni, akkor még lement az olaj aljára.

2021. aug. 24. 22:52
 27/41 krwkco ***** válasza:

Méltányolom, hogy utánanéztél a dolognak. Te vagy itt az első, aki ezt megtette.

De azt tisztázni kell, hogy az első linkben a motor nem a fagyállóval szennyezett olaj miatt ment tönkre, hanem azért mert a hengerfejhiba miatt a dugattyúk feletti tér feltöltődött összenyomhatatlan folyadékkal. Utána a ficko értekezik arról, hogy milyen koptató hatása lehet a szennyezett olajnak, de ez már csak spekuláció. Semmilyen gyakorlati tapasztalatra nem hivatkozik, nem beszél a fagyálló mennyiségéről vagy arról, hogy a kopás mennyi kilométer után válik lényegessé.

A videóban az ipse pedig egy az egyben keveri a tömény fagyállót az olajjal. A kérdezőnél sokkal kisebb mennyiségről van szó. Ezt egyébként én is javasoltam a kérdezőnek, hogy próbálja ki a fagyálló és az olaj keverését egy pohárban.

De ezek után kiváncsi lennék, hogy a kérdező mit tapasztalt az olajjal kapcsolatban. Gondolom többször is megnézte a beöntősapkát és a nívópálcát. Vajon látott majonézt? Vagy az olajszűrő felfogta azt az 1 deci fagyállót?

2021. aug. 24. 23:28
 28/41 Maldoror ***** válasza:

Magyarórszágon a 10 év feletti 3-400 ezret futott autók nagy része fagyállós, üzemanyagos motorolajjal jár.

Jó ha 30-40 ezrenként eszükbe jut lecserélni az olajat, aztán még várhatnak mig kapnak időpontot a szerelőnél.

2021. aug. 25. 00:58
 29/41 A kérdező kommentje:
Természetesen többször megnéztem az olajat, semmilyen láthato eltérést nem tapasztaltam, se szagra, színre állagra.Ugyanolyan mint a sima olaj.Nyilván nem használom igy de azért abba is bele kéne gondolni hogy nem ettől fog motofelujítási szintre tönkremennei az autó.A gyakorlarban sem történik semmi ha egyszer pl 10000km helyett 12 cseréled le.Arról nem is beszélve hogy azok akik dízellel járnak 5 km-re, sőt elég benzinessel is több üzemanyag jut a motorolajba és szinte víz állagu lesz.A szaga pedog hasonlítani se hasonlit az olajra (pontosan az illesztések miatt).
2021. aug. 25. 06:08
 30/41 Maldoror ***** válasza:
Teljesen felesleges ezen ennyit rugózni.
2021. aug. 25. 13:08
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!