Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olyan autót szeretnék vásároln...

Olyan autót szeretnék vásárolni ,ami megfelel egyaránt városba is ,de ha haza kell ugranom vele Erdélybe ,bátran el tudok indulni vele! Szerintetek melyik márka és típus lenne jó választás?

Figyelt kérdés
Persze a realitás talaján maradva!

tegnapelőtt 22:30
 1/9 anonim ***** válasza:
67%
PL: golf variant.
tegnapelőtt 23:28
 2/9 anonim ***** válasza:
67%

Bármelyik normális állapotban lévő autó képes erre.

Ha rendszeres a hosszú külföldi út, akkor dieselt érdemes a fogyasztás miatt.

tegnapelőtt 23:47
 3/9 anonim ***** válasza:
55%
Attól függ, hogy milyen arányban használod városban, illetve hosszú távra. No meg hogy a városi használat mit takar: minden nap elmész a 2 kilométerre lévő munkahelyedre, vagy éppen a város másik végén laksz, az úgy pedig lehet éppen napi 2 x 20 kilométer is. Előbbi esetben nyáron sem lesz üzemmeleg a motor, utóbbinál viszont télen is. Meg persze az sem mindegy, hogy milyen városról van szó: minden sarkon lámpa és torlódások, vagy végigmész rajta konstans 50-es tempóval.
tegnap 01:39
 4/9 anonim ***** válasza:
77%
Ford focus II 1.6 benzin.
tegnap 06:00
 5/9 anonim ***** válasza:
76%

Én még nem nagyon láttam olyan autót, ami nem tudott városban közlekedni vagy amelyik nem tudott volna elmenni Erdélyig (mennyi az, 600 km?).

Illetve láttam ilyeneket, de annak igazából semmi keresnivalója nem lenne a közutakon.

tegnap 12:41
 6/9 anonim ***** válasza:
82%

Persze, de nem feltétlenül ugyanaz az autó, ugyanolyan hajtással lesz a leghatékonyabb, ha a városi utak 20 kilométeresek és havonta megy Erdélybe, mintha a városi utak 2 kilométeresek lennének és évente egyszer megy Erdélybe.

tegnap 16:10
 7/9 anonim ***** válasza:
89%

Kinek mi a realitás. Én egy Octavia 3 1.5 TSI-t használok, az teljesen alkalmas erre a célra. Ha beleférne, akkor vennék egy új 4-est ennek a motornak a jelenlegi változatával.

Egy maximális vételárat mindenképp meg kéne határoznod.

tegnap 16:38
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül, vagy családdal? A méret sem lényeg. Ha egyedül vagy, vagy max a pároddal mennél kettesben hosszabb utakra, akkor pl tök felesleges egy Golf kombit venned, amit az első ír.

Ferdehátú kisebb autók is tökéletesen kiszolgálják ezt a célt. Nem mindegy a hazautak gyakorisága sem, bár gondolom nem minden hétvégén mész haza, bár kérdés, honnan? A határról, vagy Mo másik feléről?

Dízelt nem vennék, ha nem tudod eleget járatni, havi 1 hosszabb útért nem éri meg.

Én egy ferdehátú benzinesen gondolkodnék, legalább 1.4-es motorral, max 1.6. Ezek szépen el fognak vinni a pályán is, bár nem gyorsulgatásra lettek kitalálva, de városi használatra ennél nagyobb teljesítmény feleleges.

Az meg, hogy milyen márka és típus. Milyen árkategória? Mik a preferenciák? A kolléganőmet a 2002-es Swiftje is elviszi Horvátországba meg vissza, igaz, hogy klmía nincs benne és már egyre sűrűbben kell rá költenie, de kiszolgálja a mindennapokban és hosszabb utakon is.

Én nem vagyok nagy autoguru, az én automat is rengetegen szidják, szóval meg sem írom, mim van. De nekem az szerelem autó volt. Ha nem lett volna az, akkor biztosan egy 2010-12 körüli Toyota irányába mozdultam volna. Sokan szeretik és állítólag megbízható, az 1.3-as motort mondják, hogy kerülni kell.

De egyébként használtauto vásárlása esetén úgyis minden zsákbamacska. Át kell nézetni egy szervízzel/átvizsgálóval, mert egy l.szarom típusú "gazda" a legmegbízhatóbb koncepciókat is le tudja lakni a nem megfelelő karbantartással és szervízeléssel. Úgyhogy óvatosan.

tegnap 16:46
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp valami szívóbenzin 1.4 vagy 1.6 , 8 szelepes elég. Fabia 1.4mpi , Focus 1.4 , Suzuki Alto.

Persze leírhatnád mennyi pénzed van rá és mik az igényeid.Mert a 150ezres Alto is ugyanúgy elvisz mint egy 2007es fabia.. Csak más minőségben utazol..

tegnap 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!