Motorolaj helyett fagyállót öntöttem motorba.1 decit, a motorba 4.3 liter olaj van, utána töltöttem még rá olajat is.Lehet baja a motornak?Vagy ezt a kis mennyiséget meg a szűrő megoldja?
#29!
Hibás példa.
Az, hogy egy olaj 10ezer helyett 12-nél lesz lecserélve, vagyis öregszik, fogy és gyengül a minősége, az messze nem az az állapot, mint amikor egy tök idegen anyagot keversz a kenőanyagba.
Már régen le kellett volna cserélni, nem agyalni róla.
Ha lenne valami baja, keress nyugodtan, komplett motorfelújítást vállalunk :)
Ne legyen rá szükség, azt kívánom :)
Láttad valami maradványát a fagyállónak? Az olajban összeállva vagy az olajszűrőből kifolyó olajban?
Csak kiváncsiságból kérdezem.
Ezze a történet végére értünk, és a kör bezárult.
Kiderült, hogy a kérdezőnek lövése nincs az eset technikai hátteréről, nem is érdekli, és a saját érdekében még egy olajcserére sem képes.
Viszont egy vadászkopó szívósságával vitázott minden hozzászólóval, és osztotta az észt.
Nos, ennyit a gyakori.hu-n uralkodó morálról. :(
#36 vagyok.
Nagyon érdekes a következtetésed, de nincs semmi reális alapja.
Vagyis tévedsz, mert nem a parkolóban hanem a garázsomban szoktam az apróbb karbantartásokat levégezni.
Természetesen jól elkülönítve tartom a fagyállót és a motorolajat.
Ajánlom Neked is. ;)
Teljesen felelsleges utólag megpróbálni belerúgni a kérdezőbe. Észrevette, hogy hibázott. Utánanézett a hasonló eseteknek (20-as hozzászólás). Egy munkábamenet után (gondolom ez szükséges volt) leállította az autót (#19). Figyelte az olajat (#29).
És nem hallgatott a károgókra, akiknek nem volt semmi ismeretük és rögtön motorhalált vizionáltak meg trélert javasoltak sok tízezerért feleslegesen. Az autó nem sült be, az olaj kenőképes maradt, a szerelő kicserélte.
Miért kellene az olajat sajátkezűleg cserélni? A földön fetrengve melléfolyatva. Aki akarja csinálja. (Előfordult, hogy én is megtettem.) De nehogy már ez azt jelentse, hogy a tulaj nem törődik az autóval vagy nem ért hozzá!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!