Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mazda 6 jó kocsi?

Mazda 6 jó kocsi?

Figyelt kérdés

[link]

ez az evjarat korul

tegnap 01:21
A kérdező szavazást indított:
igen jó vétel
nem jó
14 szavazat
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%
Hát, dízelbe nem venném, de a benzines 2.0, 2.5 Skyactive-val nem lőhetsz mellé, az árukat is tartják rendesen.
tegnap 03:35
 2/18 anonim ***** válasza:

A jobbak között van. Úgy tudom, hogy a dízeleik sem rosszak, de ahogy írta más is, a benzines Skyactive motorok nagyon jók. A motoron és az egyéb műszaki dolgokon kívül a karosszériát, futóművet ajánlott átnézni tüzetesen. A japán autók régebben szerettek az átlagnál jobban korrodálni, de ki tudja, lehet, hogy ez a széria már tartósabb. Keress rá arra is, hogy mik cserélendők így 300e km-hez közeledve és kérdezd meg, eddig miket cseréltek, ha van ezekről számla, az előny. Egy előélet - adatlekérdezést futtass le rá.

Amúgy elképesztő, hogy elszabadultak általánosan a használt autó árak az utóbbi években. Hasonló kategória régebben majdnem, hogy fele ilyen árban volt ennyi idősen és futásteljesítménnyel.

tegnap 06:26
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
A mazda nem csak tud, hanem szeret is rohadni.... Skyactivebol en magamnak csak a 2,5 benzinest vennem.
tegnap 08:37
 4/18 anonim ***** válasza:
Mint állat. Én is inkább benzinesben venném, de a dízel se rossz.
tegnap 09:05
 5/18 Morzsi007 ***** válasza:
2.5 benzin. Viszont, ha jól emlékszem az első kiadásnál volt visszahívás, talán az olajszivattyút kellett cserélni (2013-2015). Ezek már nem annyira rohadnak, mint a 2000-es évek elején, az enyémből kiindulva, ami 2009-es. Élvezetes a vezetés, átlag feletti teljesítmény és nem unalmas külső, amit nem lehet gyorsan megunni.
tegnap 09:20
 6/18 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem ez a Skyactive valamennyire túlértékelt. Jó, egész megbízható, a fogyasztása is elég jó, de hype van körülötte. Köszönhetően annak, hogy ezzel a motorral reklámozták be nagyon és az újságírók is megírták, hogy hű milyen jó. Ennek megfelelően nagyon drágák a Skyactive modellek. A dízellel csak azért vannak aggályaim, mert a dízeles autók ki vannak tiltva néhány helyről, az egyre szigorodó normák miatt és csökkent rájuk a kereslet. De lassan a benzineseket is kiszorítják, vannak körzetek külföldön, ahova csak villanyautó mehet be. Van, ahova az sem (ahol csak saját egyedi villanyautók járhatnak).
tegnap 12:48
 7/18 anonim ***** válasza:

Szerintem amúgy a hype a Skyactive körül kiérdemelt. Nekünk családban 3 Mazda volt, most 2 van jelenleg. Mazda 3, Mazda 2 és mx-5 (ND), és mindegyiket imádjuk. Mazda 3 már nincs, a másik kettő van jelenleg. Végtelenül megbízhatóak és a fogyasztás is lenyűgöző, főleg a Mazda 2-es esetében, amivel hosszútávon, mikor mentünk Magyarországra tetőcsomagtartóval és dugig pakolva cuccokkal és 4 fővel, 4,95 volt a fogyasztása. Szóval én bátran ajánlom bárkinek a Skyactive benzines Mazdákat, mert hihetetlen jók és szerintem a hype kiérdemelt.

Ugye a legnagyobb kritika, amivel illetik az az, hogy nyomatékszegények, ami érthető, ha valaki turbódízel után ül át ebbe, meg kell szoknia, hogy váltani kell. 🤷🏻 De nem gyengék, csak forgatni kell őket. Én Ausztriában élek az Alpokban, hegymenet éri az autókat szépen, a Mazda 2-est forgatni kell, viszont van ereje hegynek fölfelé is és lehet vele előzni, csupán forgatni kell. De pályán vagy városban nem fog gyengének érződni egyáltalán.

tegnap 13:15
 8/18 anonim ***** válasza:

7: A hype eleve túlértékeltséget, túlzó felhajtást jelent valami körül :)

Senki nem írta, hogy rosszak a skyactive motorok. Úgy kell érteni, hogy a sima benzines "i" jelzésűek és a dízelek is jók, megbízhatók.

Az atkinson ciklus (ami gyakorlatilag a kicsit továb nyitva tartott intake szelepet jelenti) és a kicsit nagyobb kompresszió miatt a benzines skyactive kedvezőbben fogyaszt, de a többi motor is elég jó. A skyactive használtan sokkal drágább a többi verziónál, mint amennyvel jobb, akár milliókkal, és ez a gond. De hát ez olyan, kinek mi éri meg. Aki kifejezetten Mazdát akar és ilyen motorral, az ki fogja fizetni, de mások inkább lehet, hogy mást választanak.

tegnap 13:28
 9/18 anonim ***** válasza:
Egyébként az árakkal nem vagyok tisztában annyira, ha tényleg így el vannak szállva a Skyactive motoros Mazdák, akkor az valóban kicsit túlzás. A többi motor is jó, valóban. Ez inkább csak ízlés kérdése többnyire. A turbó sem akkora mumus, mint amennyire sokan félnek tőle, lehet venni bátran 1.4-es turbós autókat is. Például nekem van Citroen C3-am is, azzal járok dolgozni, az a munkás autóm, az mx-5 pedig hétvégi hobbi autó. A C3 az 1.2-es turbóbenzin és nincs vele bajom, hogy turbós, nem félek, hogy beszarik alattam bármikor, megkapja a szükséges szervizt és szerintem a világból kimegy az is. Úgyhogy a felárat valóban nem éri meg a Mazda, de ha egy árban van a többivel, akkor nekem a szívem afelé húz és úgy mindenképpen jó vételnek tartom őket. :)
tegnap 13:40
 10/18 anonim ***** válasza:
Nemrég jártam egy hivatalos Mazda szervízben. Rengeteg kiszedett motorral ott álló fiatal gép volt, kérdeztem az egyik szerelőt hogy wtf? Mondta hogy a dízelek mind sz4rok...
tegnap 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!