14-es, mindenki ezt mondja, de aztán mégse igaz és egyik se rozsdás vagy rozsdásabb, mint bármi más abban a korban. Annyira fárasztó ez a rozsdás Mazda duma. Valahogy mindenki szerint rozsdás a Mazda, csak a Mazdások szerint nem. :O Igen, régebben tényleg rohadtak, legalábbis hajlamosabbak voltak rá, de nem volt még a régieknek se kötelező. Nekem az első autóm egy 2013-as Mazda 2-es volt, 8 évesen adtam el, Ausztriában élek, ahol híresen sóznak télen, nem egyszer követtem autópályán vagy a városban sószórót, köszöni szépen, hibátlan állapotban volt. Persze tudom, hogy 8 év nem hosszú idő, de ez máris megcáfolja azt, hogy 5 évesen szét vannak rohadva. És ez a Skyactive technológia előtti Mazda 2 volt, ami hajlamosabb volt rohadni, mint a Skyactive technológiásak, amiknél ez már egyszerűen csak nem igaz. Utána is Mazdáink voltak, persze mind új, a legöregebb az az mx-5 most, a 3,5 évével, tehát nyilván nincs baja. De edzőmnek is régi Mazda 5-öse van, nem rohad. Edzőtársamnak régi Mazda 6-osa van, nem rohad, egyéb barátaimnak is van/volt Mazdája, nem rohadt. Hihetetlen, hogy itt Ausztriában, a sózás országában nem rohad a Mazda, de ott Magyarországon mindegyik egy rozsdatelep 5 év után. Egyszerűen nem értem.
A másik pedig, hogy egyik barátom, aki segített autót venni, ő pont karosszériás, egyáltalán nem járnak hozzá Mazdák rozsda problémával és felvilágosított rozsdakezelésben is. 5 évente elviszed az autód lekezeltetni és 150 év alatt se fog elrohadni. Nem csak Mazdát, hanem bármit. Ennyit kell csak csinálni és nem rohad egyik autó sem. 🤷🏻 Lehet ezért nem rohadnak itt a Mazdák, mert itt megcsinálják ezt az emberek, míg Magyarországon nem. Nem tudom, hogy mi az oka ennek. Én továbbra is úgy vagyok vele, hogy a régi sztereotípiát felejtik el nehezen emberek. Változik a világ, fejlődnek az autók, ami régen rossz volt, ma már javítva lett. Ez köbö minden autómárkára igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!