Motorolaj helyett fagyállót öntöttem motorba.1 decit, a motorba 4.3 liter olaj van, utána töltöttem még rá olajat is.Lehet baja a motornak?Vagy ezt a kis mennyiséget meg a szűrő megoldja?
Előrejelzés jövő hétre:
Tönkre ment az autóm. Mennyibe kerül egy komplett motorcsere?
Kérdező
"Lehet baja a motornak? Vagy ezt a kis mennyiséget meg a szűrő megoldja?"
Szerintem a válaszolók közül senkinek nincs erről tapasztalata, mert még senki nem öntött fagyállót az olajba. Legyél Te az első! (Na jó, így is első vagy.)
Önts egy pohárba olajat és egy kis fagyállót. Akkor meglátod, hogy oldódik-e, felúszik a tetejére vagy lesüllyed az aljára. Csippents az ujjad közé egy kis olajat és nézd meg, hogy mennyire csúszik. Szűrd át pl egy konyhai papírtörlőn vagy kávéfilteren. Jobb választ tudsz majd adni a kérdésedre, mint itt bárki más.
Megírod majd az eredményt?
Komolyan mondom, én nem értelek.
Kiírod ide ezt. Mindenki, ismétlem, MINDENKI mondja, hogy NE használd az autót, hanem cseréltesd le azonnal.
Erre te mit csinálsz? Elkezded használni, mer' te úgyis jobban tudod. Akkor meg mi a pék f@szának tetted fel a kérdést?
A szerelőd mondta, hogy mehet az autó? Nyilván ő nagyobbat kaszál egy motorcserével, mint egy olajcserével.
Egyik:
van egy keleti bölcselkedés, nem tudom pontosan idézni, de az a lényege hogy:
egy hordónyi mézet is tönkretesz és egy maréknyi tevesz@r. :D
Másik:
"ezt a kis mennyiséget majd a szűrő megoldja"
Arról hallottál már, hogy az olajszűrő nem vegyi, hanem mechanikai feladatokat lát el?
Csak kiegészítésképp elmondom, hogy egy motorban a súrlódás, a fém alkatrészek távolsága annyira hajszálpontosan van kiszámolva, hogy az olajnak elképesztő nagy szerepe van.
Gondolj már bele, hogy még motorolajokon belül is vannak specifikációk, nem mindegy, melyik fajta olajat melyik fajta motorba töltöd. Akkor szerinted egy oda nem való kemikáliákkal higított lötyi mit fog csinálni? Öregem, lehet hogy 500km alatt mondjuk nem fog megállni az autód, de simán lehet az is, hogy igen. Értelmes ember TRÉLERREL VINNÉ SZERELŐHÖZ az autóját egy ilyen után.
Ha vért vesztesz, csak pár decit, akkor sem bodzaszörpöt raksz be helyette, nem igaz?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!