Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorolaj helyett fagyállót...

Motorolaj helyett fagyállót öntöttem motorba.1 decit, a motorba 4.3 liter olaj van, utána töltöttem még rá olajat is.Lehet baja a motornak?Vagy ezt a kis mennyiséget meg a szűrő megoldja?

Figyelt kérdés

2021. aug. 24. 07:59
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
Ma eljöttem vele dolgozni (10km).Hazaérek ellenőrzöm, én is úgy gondoltam ha nem cappucinos akkor rendben lehet még ameddig a szerelőm nem tud fogadni (következő hét).Nyilván ha látom hogy problémás nem terveztem használni főleg nem több száz km-es utakra ezért is tettem fel a kérdést, hogy kinek mi a vélemémye erről.
2021. aug. 24. 09:41
 12/41 anonim ***** válasza:
83%
milyen autó ez? Csak, hogy nehogy tőled vegyek utána...
2021. aug. 24. 10:21
 13/41 A kérdező kommentje:
Tőlem nem fogsz, nem eladó.
2021. aug. 24. 10:21
 14/41 anonim ***** válasza:
93%

Előrejelzés jövő hétre:

Tönkre ment az autóm. Mennyibe kerül egy komplett motorcsere?

2021. aug. 24. 11:01
 15/41 krwkco ***** válasza:
41%

Kérdező

"Lehet baja a motornak? Vagy ezt a kis mennyiséget meg a szűrő megoldja?"

Szerintem a válaszolók közül senkinek nincs erről tapasztalata, mert még senki nem öntött fagyállót az olajba. Legyél Te az első! (Na jó, így is első vagy.)

Önts egy pohárba olajat és egy kis fagyállót. Akkor meglátod, hogy oldódik-e, felúszik a tetejére vagy lesüllyed az aljára. Csippents az ujjad közé egy kis olajat és nézd meg, hogy mennyire csúszik. Szűrd át pl egy konyhai papírtörlőn vagy kávéfilteren. Jobb választ tudsz majd adni a kérdésedre, mint itt bárki más.

Megírod majd az eredményt?

2021. aug. 24. 11:21
 16/41 anonim ***** válasza:
83%

Komolyan mondom, én nem értelek.

Kiírod ide ezt. Mindenki, ismétlem, MINDENKI mondja, hogy NE használd az autót, hanem cseréltesd le azonnal.

Erre te mit csinálsz? Elkezded használni, mer' te úgyis jobban tudod. Akkor meg mi a pék f@szának tetted fel a kérdést?

A szerelőd mondta, hogy mehet az autó? Nyilván ő nagyobbat kaszál egy motorcserével, mint egy olajcserével.

2021. aug. 24. 11:42
 17/41 anonim ***** válasza:
88%

Egyik:

van egy keleti bölcselkedés, nem tudom pontosan idézni, de az a lényege hogy:

egy hordónyi mézet is tönkretesz és egy maréknyi tevesz@r. :D

Másik:

"ezt a kis mennyiséget majd a szűrő megoldja"

Arról hallottál már, hogy az olajszűrő nem vegyi, hanem mechanikai feladatokat lát el?

2021. aug. 24. 12:07
 18/41 anonim ***** válasza:

Csak kiegészítésképp elmondom, hogy egy motorban a súrlódás, a fém alkatrészek távolsága annyira hajszálpontosan van kiszámolva, hogy az olajnak elképesztő nagy szerepe van.

Gondolj már bele, hogy még motorolajokon belül is vannak specifikációk, nem mindegy, melyik fajta olajat melyik fajta motorba töltöd. Akkor szerinted egy oda nem való kemikáliákkal higított lötyi mit fog csinálni? Öregem, lehet hogy 500km alatt mondjuk nem fog megállni az autód, de simán lehet az is, hogy igen. Értelmes ember TRÉLERREL VINNÉ SZERELŐHÖZ az autóját egy ilyen után.

Ha vért vesztesz, csak pár decit, akkor sem bodzaszörpöt raksz be helyette, nem igaz?

2021. aug. 24. 12:13
 19/41 A kérdező kommentje:
Leginkább az érdekelt volna hogy 20 km alatt kaphat-e olyan terhelést ami komolyabb károkat okoz.Gondolok itt pl azokra az emberekre akik nem 10000km cserelik az olajat hanem 30000,(arról nem beszélve hogy benzinkutas olajjal töltik ) vajon ez a rosszabb vagy hogy mentem vele 20km-et ilyen allapotban?Leraktam már az autót nyilvan nem használom igy.
2021. aug. 24. 12:20
 20/41 A kérdező kommentje:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__10.. Ebből a kérdésből indult ki az enyém.Itt 11 ezret mentek vele tobb fagyállóval.Nyilván tudom, hogy nem egészséges igy használni ezért is raktam le.
2021. aug. 24. 12:24
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!