Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen olcsón tuningolható...

Milyen olcsón tuningolható autók vannak?

Figyelt kérdés

Kicsi autót keresek (1,5tonna alatt), amiből ki lehet hozni 4-5 száz lóerőt. Persze ha nagyon könnyű a kocsi, mint pl az MX-5, akkor nem kell olyan nagy teljesítmény.

Az a célom, hogy találjak egy autót legfeljebb 3, de inkább 1-2 millió forintért.

Olyan autót keresek, ami már alapból könnyű, gyors, fürge. Az se baj, ha 15-20 éves.

A lényeg, hogy jó futóművek legyenek alatta, mert fontos a kanyarodás, és egy jól tuningolható motor legyen benne, amit fel lehet húzni.

1 millió körül költenék a tuningra, de az se baj, ha kijön kevesebből.

Találtam pár turbós japán gépet, de nem tudom, melyik motor bírja ha megmókolják kicsit.

Milyen ötleteitek vannak?

2021. aug. 23. 18:54
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
Példának írtam főni, csak fel is kellene fogni azt, amit olvasol, de persze mindenki hülye ismét, csak te vagy helikopter.
2021. aug. 25. 14:37
 42/50 A kérdező kommentje:

Jó volna tudni, hogy mit írtál példának, professzor.

Mert van pár komment és nem tudom melyiket írtad te

Ha a 200 lóerős hozzászólást, akkor az elég hülye példa.

Mert lényegében azt írtad, hogy értsem már meg hogy nem lesz 200 lóból pikk pakk 300

De egy szavam se utalt arra, hogy én ezzel nem vagyok tisztában.

2021. aug. 25. 18:45
 43/50 veterán vas ***** válasza:

Kérdező!

Tegyük föl, hogy 3 millióért veszel egy autót, aztán egy űjabb millióért -valaki- kihozza belőle az áhított 400lovat.

/mégegyszer mondom: tegyük föl/

Ám ha valami csoda folytán mégis összejönne, akkor mit kezdenél egy ilyen járművel?

Mire használnád és hol?

2021. aug. 25. 18:49
 44/50 A kérdező kommentje:

Ugye azzal kezdtem, hogy max 3 millió lenne az autó, és 1 millió a tuning.

De ha úgy vélitek, hogy kevés rá az 1 millió, akkor lehetne úgy is, hogy pl 1M a kocsi és 2-3M a tuning.

Így biztosan lesznek ötletek

2021. aug. 25. 18:50
 45/50 A kérdező kommentje:
#43 arra amire mások is hasznják a tuning autókat
2021. aug. 25. 18:52
 46/50 anonim ***** válasza:

Nem hülye példa, mert 2-3 milla között én úgy látom, hogy te főleg a turbós hot hatchekre gondoltál, és ebben az árban pont 200-250 ló körül vannak. A másik meg, hogy baromira nem vagy tisztában ezzel, mert végig az intercoolert meg a "chiptuningot" szajkóztad, hogy abból már simán ki tudsz hozni 250 lovat.

De akkor legyen egy konkrét példa, csak neked csak most. Mazda MPS, 2.3 DISI Turbo, gyárilag 260 ló. Úgy kezdődik, hogy nagynyomású tüzelőanyag szivattyú középrész csere jobbra, 120-150 ezer csak az alkatrész. Utána elkezded rendbe rakni az autót, simán rá fog menni fél milla, és akkor még egész jó autót vettél (rá fog menni más hasonló autóra is, ne aggódj). Ez után meg jöjjön akkor egy normális, hozzá értő személytől a motorvezérlő optimalizálás. Ennél a típusnál mivel nincs M.O-n olyan, aki tényleg ért hozzá, ezért marad az e-tuner. Ez sallangokkal együtt alsó hangon 200 ezer forint. Szóval ott tartunk eddig, hogy 800-900 ezret rálocsoltál az autóra, és nyertél +30 lóerőt, cserébe nem fog eldurranni a motor, feltéve ha nem egy barom vezeti.

Még mielőtt azt hiszed, hogy a többinél olcsóbban meg fogod úszni, nem, azok is ennyi körül lesznek a végén. Persze meg lehet oldani ezt úgy is, hogy betolod valamelyik gyökérhez a frissen vett autót, ő ír neked egy szar progit, amit már előző válaszomba is írtam, és lesz egy instabil fosod, ami bármelyik WOT-nál eldurranhat.

Remélem most már megérted azt, amit írok, és nem csak habzó szájjal csapkodod a billentyűzetet. Tudom, hogy te személyes sértésnek veszed azt, amit írunk, de hidd el, neked akarunk jót.

Üdv

200 lóerős hozzászólás Professzor

2021. aug. 25. 20:09
 47/50 A kérdező kommentje:

Tudom megint a hűtéssel jövök de tényleg van sok autó aminek elég egy intercooler, chiptuning, esetleg új befecskendezők. +20%-hoz.

Miért menne rá fél milla?

Lehet venni jó állapotú autót is.

1,5 éve egy 11 éves német felső-középkategóriás nagy sedant vásároltam 2 millió forintért, azóta 30000 km-t mentem vele és eddig csak szűröket kellett cserélni, olajat, meg fékbetétet, szóval olyan dolgokat amik elkopnak és ezért kell cserélni.

Nem ment tönkre semmi.

Van a karosszérián néhány karc, de 260000km-nél melyik autón nincs...

És ha egy jó állapotú 230 lovas szinte luxus sedant lehet venni 2 millióért, akkor miért ne lehetne találni hasonló árban egy sokkal de sokkal egyszerűbb és kisebb autót hasonló teljesítményű motorral?

2021. aug. 25. 21:23
 48/50 anonim ***** válasza:
Om606 + nagyturbo + adagoló továbbra is. Így épp kijön annyiból és a blokkhoz nyúlni se kell! De nem erőlködök többet...
2021. aug. 25. 23:11
 49/50 A kérdező kommentje:
Az E osztályon kívül mely modellekbe rakták ezt a motort?
2021. aug. 25. 23:43
 50/50 anonim ***** válasza:
Gyárilag E, S, és G. C-ból talán még ki lehet fogni utólag beszereltet.
2021. aug. 25. 23:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!