Milyen olcsón tuningolható autók vannak?
Kicsi autót keresek (1,5tonna alatt), amiből ki lehet hozni 4-5 száz lóerőt. Persze ha nagyon könnyű a kocsi, mint pl az MX-5, akkor nem kell olyan nagy teljesítmény.
Az a célom, hogy találjak egy autót legfeljebb 3, de inkább 1-2 millió forintért.
Olyan autót keresek, ami már alapból könnyű, gyors, fürge. Az se baj, ha 15-20 éves.
A lényeg, hogy jó futóművek legyenek alatta, mert fontos a kanyarodás, és egy jól tuningolható motor legyen benne, amit fel lehet húzni.
1 millió körül költenék a tuningra, de az se baj, ha kijön kevesebből.
Találtam pár turbós japán gépet, de nem tudom, melyik motor bírja ha megmókolják kicsit.
Milyen ötleteitek vannak?
Ha jól értem, egy olyan 15-20 éves autót keresel, amit max. 3 millióért szeretnél megvenni, és amiből - még egy millió ráfordításával- 400lóerőt lehet kihozni.
Úgy tűnik, hosszú távú keresés előtt állsz. ;)
Egy VAG 1.9TDI vagy 1.8T motorból ki lehet hozni 400 lóerőt (persze ehhez a belsőt is cserélni kell, nem csak nagy turbót rá oszt csókolom). Nagyságrendileg a kereted (Összesen 4 millió autóra+tuningra) is reális rá, ha mindent te meg tudsz csinálni, magyarul munkadíjra egy forintot sem fizetsz.
De hiába lesz egy 400 lóerős motor az autóban, az első nagyobb gázadásnál tönkre fog menni a hajtáslánc többi kismillió eleme, amit elfelejtetél hozzá érősíteni. A gyári futóművel úgy fog kanyarodni mint egy szekér. A gyári fékek nem fogják bírni a sokszori, nagy sebeségről fékezést. Ilyen autóra "rendes" kerekeket is illik venni, az sem két fillér. És ez így mindennel biztosan nem fog kijönni ennyiből.
#13 rajtad kifejezetten jót nevettem. Nem mondtam, hogy 1 millióból legyen 500.
Azt írtam, hogy 400-500, de ha kicsi, könnyű a kocsi akkor nem szükséges akkora teljesítmény.
Tehát ha nem lehet megoldani a nagy teljesítményt, a megadott pénzből, akkor írhatnátok olyan autókat, melyek tömege 1 tonna körül van és akkor elég lenne kisebb teljesítmény is.
Csak ugye akkor nem lehet kötekedni...
Egyébként meg hülyeség, hogy 20% teljesítménynövekedés 1 millió forintba kerül.
Nagyon sok turbós autó van, aminek elég egy chiptuning, nagyobb/erősebb hűtő, intercooler és megvan a 20%. És ezt sok autónál ki lehet hozni pár 100 ezerből.
Tehát egyáltalán nem igaz így általánosságban, hogy 1 millióból 20% növekedést lehet elérni.
"Nagyon sok turbós autó van, aminek elég egy chiptuning, nagyobb/erősebb hűtő, intercooler és megvan a 20%."
Igen, és ez szakszerűen (rendes szervízben, nem otthon vagy haverismerőse garázsában), jó minőségű újonnan vásárolt (bolti áron, nem kéz alatt) alkatrészeket beépítve simán kerülhet 1 millióba, egy átlag autónál is. Illetve a felsoroltakon kívül azért a nagyobb teljesítményű befecskendezést, esetleg erősített kuplungot is írd hozzá nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!