Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen olcsón tuningolható...

Milyen olcsón tuningolható autók vannak?

Figyelt kérdés

Kicsi autót keresek (1,5tonna alatt), amiből ki lehet hozni 4-5 száz lóerőt. Persze ha nagyon könnyű a kocsi, mint pl az MX-5, akkor nem kell olyan nagy teljesítmény.

Az a célom, hogy találjak egy autót legfeljebb 3, de inkább 1-2 millió forintért.

Olyan autót keresek, ami már alapból könnyű, gyors, fürge. Az se baj, ha 15-20 éves.

A lényeg, hogy jó futóművek legyenek alatta, mert fontos a kanyarodás, és egy jól tuningolható motor legyen benne, amit fel lehet húzni.

1 millió körül költenék a tuningra, de az se baj, ha kijön kevesebből.

Találtam pár turbós japán gépet, de nem tudom, melyik motor bírja ha megmókolják kicsit.

Milyen ötleteitek vannak?

2021. aug. 23. 18:54
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
0%
Kik azok a turhó parasztok akik az OM606-os kommentemet lepontozták?
2021. aug. 23. 23:01
 12/50 D. Brasco ***** válasza:
1milliobol nyugodt lehetsz,hogy nem fogsz tudni 4-5száz lovas motort építeni,ami tartósan bírja is....és akkor a kihajtásról meg a többiról nem is beszeltünk.......
2021. aug. 24. 06:30
 13/50 anonim ***** válasza:
Szeretem az ilyen kérdéseket... 1-2 millióból legyen 500lóerő. 1-2 millióból kb. 20% teljesítménynövelést érhetsz el. Ez kb. azt jelenti, hogy a kocsinak alapból kell lennie 340lóerőnek, ha 400 körülre fel akarod húzni.
2021. aug. 24. 07:19
 14/50 anonim ***** válasza:
Felejtsd el, olcsón nem lesz 4-500 lóerős autód
2021. aug. 24. 07:23
 15/50 anonim ***** válasza:
Amúgy meg egy 6-6,5 súly/teljesítmény indexű autó már nagyon élvezetes és sportos tud lenni.
2021. aug. 24. 07:34
 16/50 veterán vas ***** válasza:

Ha jól értem, egy olyan 15-20 éves autót keresel, amit max. 3 millióért szeretnél megvenni, és amiből - még egy millió ráfordításával- 400lóerőt lehet kihozni.

Úgy tűnik, hosszú távú keresés előtt állsz. ;)

2021. aug. 24. 13:01
 17/50 anonim ***** válasza:

Egy VAG 1.9TDI vagy 1.8T motorból ki lehet hozni 400 lóerőt (persze ehhez a belsőt is cserélni kell, nem csak nagy turbót rá oszt csókolom). Nagyságrendileg a kereted (Összesen 4 millió autóra+tuningra) is reális rá, ha mindent te meg tudsz csinálni, magyarul munkadíjra egy forintot sem fizetsz.

De hiába lesz egy 400 lóerős motor az autóban, az első nagyobb gázadásnál tönkre fog menni a hajtáslánc többi kismillió eleme, amit elfelejtetél hozzá érősíteni. A gyári futóművel úgy fog kanyarodni mint egy szekér. A gyári fékek nem fogják bírni a sokszori, nagy sebeségről fékezést. Ilyen autóra "rendes" kerekeket is illik venni, az sem két fillér. És ez így mindennel biztosan nem fog kijönni ennyiből.

2021. aug. 24. 13:12
 18/50 anonim ***** válasza:
47%
hagyjuk már ezt a hülyegyerektédéít..
2021. aug. 24. 15:23
 19/50 A kérdező kommentje:

#13 rajtad kifejezetten jót nevettem. Nem mondtam, hogy 1 millióból legyen 500.

Azt írtam, hogy 400-500, de ha kicsi, könnyű a kocsi akkor nem szükséges akkora teljesítmény.

Tehát ha nem lehet megoldani a nagy teljesítményt, a megadott pénzből, akkor írhatnátok olyan autókat, melyek tömege 1 tonna körül van és akkor elég lenne kisebb teljesítmény is.

Csak ugye akkor nem lehet kötekedni...

Egyébként meg hülyeség, hogy 20% teljesítménynövekedés 1 millió forintba kerül.

Nagyon sok turbós autó van, aminek elég egy chiptuning, nagyobb/erősebb hűtő, intercooler és megvan a 20%. És ezt sok autónál ki lehet hozni pár 100 ezerből.

Tehát egyáltalán nem igaz így általánosságban, hogy 1 millióból 20% növekedést lehet elérni.

2021. aug. 24. 15:36
 20/50 anonim ***** válasza:

"Nagyon sok turbós autó van, aminek elég egy chiptuning, nagyobb/erősebb hűtő, intercooler és megvan a 20%."

Igen, és ez szakszerűen (rendes szervízben, nem otthon vagy haverismerőse garázsában), jó minőségű újonnan vásárolt (bolti áron, nem kéz alatt) alkatrészeket beépítve simán kerülhet 1 millióba, egy átlag autónál is. Illetve a felsoroltakon kívül azért a nagyobb teljesítményű befecskendezést, esetleg erősített kuplungot is írd hozzá nyugodtan.

2021. aug. 24. 17:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!