Mi a velemény a simson s51-ből? Végsebesseg? Utazó? Tuningolhatósága? Iskolába járásra hasznalna mivel 350 ezrem lenne erre a kis szórakozasra Yama lha tzr, apriliars50 ilyenekbe is gondolkodtam Ezekolről is kérnek véleményt?
350ért már 20-30évvel fitalabb, sokkal modernebb motort kapsz mint a simson.
A tzr és az rs teljesen jó választás, minarelli am6 blokk van bennük, rogyásig van hozzá alkatrész.
Ajánlom még: Yamaha DT, Derbi Senda, Rieju RR és RMX.
A tuningolt példányokat messziről kerüld el!
Amúgy megkérdeznémn,hogy melyik jobb.
A yamaha tzr vagy az aprili rs 50????
Ezt is nézd meg, már belefér a keretbe és csak új olasz motor. A simsont hanyagold, az szinte csk bütykölni való hobbinak.
Nekem egy Simson S50-em van, de van tapasztalatom S51-el is, mivel barátomnak az van.
Nos, azt le kell szögezni, hogyha rendbe van rakva, gyújtás és karburátor pontosan be vannak állítva, akkor csak odafigyelés kérdése a megbízhatóság.
Én régen sokat szereltem az enyémet. Most, hogy jó minőségű alkatrészek vannak benne, szépen ketyeg.
Barátom S51-esén Ducati gyújtás és Dellorto karburátor van, de ugyanúgy 50ccm és 3 sebességes, mint az enyém. Ezekkel a módosításokkal megy a motorja 70-et, de cserébe kéri azt a 3 liter körüli fogyasztást.
Az enyém 63-at megy GPS szerint, megszakítós gyuszival éd BVF karbival, de a fogyasztás megáll 2,3 liternél. Utazósebessége 40-50 között van.
Nem rossz a Simson. De ha türelmetlen vagy szerelni, illetve néha levenni a gyújtásdeknit és ellenőrizni a gyújtást, akkor inkább hanyagold.
Ha ennyi pénzzel rendelkezel, akkor inkább vegyél egy TZR-t, de ennek jóval több a fogyasztása, mint egy Simsonnak.
Persze megveszed a motort, az még csak a piskóta a dologban. Köss rá biztosítást, tankold, kopó dolgokat cserélni kell, gumikat és egyéb hirtelen felbukkanó hibákat javítani/javíttatni kell. Ez már a rögösebb út.
Szerencsére én örököltem a motoromat, de viszonylag sokat rá költöttem, hogy megbízható legyen + a benzinpénzt még bele se számoltam.
Nem rábeszélni akarlak a Simson-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!