Normális, hogy ennyit fogyaszt az autóm?
Alany: Seat Leon 2006 2.0 FSI
Hosszútávú átlagfogyasztásmérőm 10.9-et mutat, eddig a legalacsonyabb amire a rövidtávú átlagot le tudtam vinni az 7.8 volt (úgy, hogy országúton mentem de közben 4 falun át kellett döcögni 50-el)
Pillanatnyi fogyasztás is rendkívül magas értékeket mutat, bár tudom ez nem mérvadó, de egy-egy padlónál 40-50 l/100km re is felugrik.
Ezek normális adatok?
Érdemes esetleg elvinni motoroptimalizálásra, tudnak ott javítani a fogyasztáson jelentős erőveszteség nélkül?
A gyertyacserén elgondolkodok
#7 városon belül használom nagyrészt, és nem is megyek vele sokat, de ezentúl mennem kell majd nagy távokat (hétköznap ~50 km-eket, hétvégen 200+)
Az a baj hogy egy 100km-es tripen a rövidtávú átlagot 9.2re sikerült levinnem, pedig nem őrültködtem egyáltalán.
És ezért gondolkodtam el, hogyha ez a hosszabb távokon is beveri a 9et akkor lehet érdemes lenne lecserélni valami takarékosabbra.
Ugyanilyen Leont néztem cserére 2.0 PDTDI BKD motorkódos (úgy hallottam ezekkel a motorkódosokkal kevesebb baj van mint társaival)
Illetve még annyi, hogy másoknak összehasonlítva a kocsi által jelzett hosszútávú átlagfogyasztással az enyém 10.9-el soknak tűnik.
Lehet valahogy resetelni az átlagot? Nem tudom előttem hogy használták, és miért ilyen magas, de megnézném az én kezeim alatt mennyit ír 1-2 hónap után
Igen normális. Mondjuk ha dízelt padlózod akkor is kiír vagy 25-30 litert.
(Octavia)
"Igen, ilyen üzemanyagárak mellett szinte fenntarthatatlan egy 10+ litert fogyasztó személyautó"
??? Ezt nem tudom értelmezni. Miből? Havi 50ezer-ből igen lehetetlen.
Azért ne higgyük már azt, hogy ha 9-10 helyett fogyaszt majd 6-7-et akkor az olyan brutális mértékű spórolás lesz. Főleg ha kell egy pd elem mert mindegyikben mar 300-400 ezer km van.
Ilyen optimalizálást sokan csinálnak, az a kérdés, hogy megéri-e? (50.000+)
Esetleg megpróbálhatod 100-as benzinnel az átlagot.
Gyertyák,légszűrő, légtömegmérő, lambdaszonda. Ezek is mind rátesznek a fogyasztásra.
Gumikban legyen nyomás, ha lapos az is rátesz a fogyasztásra.
Használj több motorféket.
Amúgy ez a 7-10 liter még baráti is. Nálam 14 alatt tuti nem lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!