Tönkre ment ettől a fékrendszer?
Egy 2005-ös Ford Focus 1.6 Tdci-m van és kezdő sofőr vagyok. Elkövettem egy nagy hibát, a kéziféket nem engedtem ki és így tettem meg a kocsival kb. 50km-t. (ebben volt autópálya is) Mivel az indulásoknál nem vettem észre, ezért azt gondolom, csak kb. 2 kattanásig volt behúzva ezért is nem tűnt fel. Miután feltűnt kiengedtem, de sok különbséget nem éreztem. Szerintetek lehet baja a fékrendszernek. Hamarosan elviszem szerelőhöz, addig nem használom, de kíváncsi vagyok pár hozzáértőnek a véleményére.
Előre is köszönöm a normális válaszokat. (Tudom béna voltam)
(kíváncsiságból kipróbáltam, hogyha teljesen be van húzva, nem tudok elindulni vele)
Ha tárcsafék, nézd meg hogy mekkora válla van. Ha dobfékes, akkor azt nem fogod látni. Vidd el egy párezer forintos fékpados mérésre, és ott kiderül ha van probléma.
Amúgy lehetett érezni hogy gyenge induláskor?
Próbáld ki, húzd be teljesen és indulj el vele.
HA jó akkor megfogja az autót és csúszik a hátsó kerék.
Ha meg leégetted akkor nem fogja meg.
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat. El fogom vinni egy fékhatás mérésre a biztonság kedvéért.
- Ki fogom próbálni, hogy gurulásnál üresbe rakom és a 2 kattanásig behúzom a kéziféket.
- Nem igazán éreztem, hogy gyenge induláskor
- Utána kipróbáltam, hogyha teljesen behúzom akkor nem tudok vele elindulni, szóval megfogja az autót.
Utolsónak:
És ha a fékhatás megfelelő, akkor nincs minden rendben? Vagy attól még lehet, túl kopott a betét és a tárcsa, hogy megfelelő a fékhatás?
15-ös kérdező:
Pont ezt írtam, hogy egy kopott betéttel is lehet jó a fékhatás.
Mert fékpadon rövid ideig nézik.
Nekem is elöl 2,5 mm volt a betét, hátul meg másfél mikor vittem műszakira. Csont nélkül átment, mert 10% eltérés volt csak a bal-jobb oldal között. Utána cseréltettem elöl hátul kompletten mindent és ugyan annyi idő alatt áll meg az autó szóval a fékhatás kb ugyan az. Pusztán annyi a lényeg, hogy nem szabad nagyon kopott betéttel/tárcsával járni, mert akár az is előfordulhat, hogy minimum vastagság alá koptatott tárcsa eltörik.
"Tárcsa betét csere hátul, meg esélyes egy kézifékbowden csere is."
A kérdezőnek: Ne hagyd, hogy az ilyen vélemények behülyítsenek. Két kattanásig volt behúzva a kézifék. Annyi a holtjáték. Éppen csak hozzáért a fékbetét/fékpofa a tárcsához/dobhoz. Erő nélkül.
Semmi sem történt.
"Nekem 1 kattanásra már fog a fék 2 kattanásra, pedig annyira fix, hogy senki se mozdítja el."
1. Akkor az rosszul van beállítva.
2. És ami a lényeg: a kérdezőé nem ilyen:
"- Nem igazán éreztem, hogy gyenge induláskor"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!