Azon kívül, hogy környezetkímélőek, mi értelmük van az elektromos és hibrid autóknak, ha nem lehet velük egy töltéssel hosszú útra elmenni?
“Azon kívül, hogy környezetkímélőek”
Ez miért nem elég? Miért olyan rossz egy kicsit alkalmazkodni hogy cserébe védd a környezetet? Emlékszel mikor betiltották a dohányzást a vendéglátóhelyeken? Nem vagyok kocsmázós típus de rosszul érintett hogy ha elmentünk csocsózni akkor ki kellett menni cigiszünetre ahelyett hogy a cigifüstben nézhettük volna a másik játékát. Idővel megszoktuk, jó is volt hogy 3 méternél tovább láttunk és ha bekerültünk egy cigifüstös környezetbe akkor már egyenesen zavart is. Azóta teljesen leraktam a cigit pedig el sem tudtam képzelni nélküle egy reggeli kávét, egy esti sört, kb mint motorhang nélkül az autót.
Ez most hasonló a cigihez.
Egy csomó más előnyük is van:
- Otthon tölthető
- Csendes
- Bármely fordulatszámon elérhető a maximális nyomaték
- Olcsóbb, egyszerűbb a karbantartása, sokkal kevesebb kopó, fogyó alkatrész kell: nem kell cserélgetni a motorolajat, nincs kuplung, nincs kettőstömegű, stb.
- rövid távra is használható kompromisszumok nélkül, nincsenek a hideg motoros üzemből fakadó hátrányok
Környezetkímélési szempontból az elektromos autó kicsit sem jobb mint a belsőégésű motorral szerelt, csak nem ott szennyezi a környezetet ahol üzemeltetik. A felhasználó meg tesz arra, ha másnak gondja van.
Én azt nem értem, hogy miért nem egy ilyen irányba megy a hibrid fejlesztés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!