Van itt olyan, aki sokadik próbálkozásra ment át a forgalmi vizsgán?
Az ötödik forgalmi vizsgára készülök, rengeteg pénzt, időt és energiát fektettem már bele, és idegileg teljesen kikészít már az egész.
Túl vagyok egy oktató váltáson (harmadik bukás után). Az előző oktató alap dolgokat sem tanított meg - erre akkor jöttem rá, amikor elkezdtem vezetni az új oktatóval. A nála vett 50 óra sajnos pénzkidobás volt,sajnálom, hogy nem váltottam hamarabb.
Annyira frusztrál az egész, mert amúgy nagyon szeretek vezetni, de mindig belekötnek valami apró kis sz*rságba. Negyedik alkalommal például azért buktattak meg, mert párhuzamos parkolásnál (előremenetben) beszorultam egy rokkant parkolóba. Két üres hely volt, ebből az első rokkant parkoló, a mögötte lévő nem. Beálltam az elsőre, hogy majd onnan hátratolatok, de közben beállt mögém a másik üres helyre egy autó. Nem húztam be a kéziféket - tehát nem jeleztem, hogy végeztem a feladattal! Erre a vizsgabiztos azt mondta, hogy cseréljek helyet az oktatóval... mondtam neki, hogy én NEM ide akartam beállni, de a másik autó miatt nem tudtam már hátratolatni, erre csak annyit mondott, hogy "ne nézzem bohócnak".
Örülök, hogy neki ez csak egy újabb unalmas nap volt a melóban, nekem viszont súlyos tízezrekbe fáj, egyszerűen hihetetlen, hogy egy cseppnyi emberség nem szorult ezekbe?! ☹️ Egyébként semmilyen közlekedési szabályt nem szegtem meg a vizsgán.
Nagyon el vagyok már keseredve, lélekben már kb. a PÁV-ra készülök, pedig tudom, hogy ez nem jó hozzáállás. Csak egyszerűen azt érzem, hogy bármit is teszek, úgyis találnak rá valami okot, hogy megint megbuktassanak...
" vezessek úgy, mintha tele lenne a gatyám, pedig tudok lendületesebben, dinamikusabban"
Nem akarlak megbántani, de addig, amíg az alapvető vizsgafeladatokat nem tudod végrehajtani addig ne akarj dinamikus és lendületes lenni, mert a kettő együtt elég veszélyes kombináció az utakon.
Leírásod alapján tényleg szar oktatód volt.
Figyelj, ez egy olyan hiba volt, ami bárkivel előfordulhat a forgalmi vizsgán a rutintalanság miatt, nem ez a gond, hanem az, amit az első oktatód művelt, elment úgy három vizsga lehetőséged, hogy esélyed sem volt, nem készített fel.
Ez egy szerencsétlen szitu lett, sok üres helyet hagytál, és pechedre be is állt oda valaki.
Van ilyen, ismerek olyat, aki azért bukott meg, mert a sárgára váltott lámpát meglátva, bele taposott a fékbe, holott abban a helyzetben a gázra kellett volna lépni még az oktatója szerint is - csak az olyan pillanatokat nem lehet oktatáson gyakorolni.
Estedben eltervezted, hogy csinálod csak arra nem gondoltál, jöhet egy másik autó...
Végre tudom én hajtani. Az a parkolás is ment volna, ha nem állnak be mögém. Most őszintén, ha élesben van egy ilyen szitu, mit csinál az ember? Vagy tovább állsz és keresel egy másik parkolóhelyet, vagy ott maradsz és bevállalod, hogy esetleg kapsz egy csomagot a szélvédődre. Az bosszant, hogy én ezáltal nem veszélyeztettem senkit, de közben látom, milyen emberek vannak az utakon. Akik átlépik a záróvonalakat, átmennek a piroson, a zebra előtt levegőnek nézik a gyalogost, az indexet hírből sem ismerik, a 40-es táblánál repesztenek 60-nal. És mégis, ők vezethetnek, én meg nem, pedig betartom a szabályokat.
Hogy tartanad be a szabalyokat, ha arrol irsz, ha ez nem vizsga lett volna bevallalod a csekket a roki parkolonal? Jezusom.
Ne haragudj, de azt erzem, hogy szerinted mindenki más a hibas, csak te nem. Eszre kellett volna venned legalább a masodik vizsgad utan, hogy mekkora hianyossagaid vannak es akkor oktatót valtani legkesobb.
"előremenetben álltak be mögém, tényleg sok szabad hely volt"
Hát ha a mögötted érkező még simán be tudott állni mögéd akkor szimplán csak elrontottad a feladatot.
Ezért is van a 2-3 autónyi ökölszabály, és ezért nem úgy kell elvégezni a feladatot, hogy beállsz koppra majd tolatsz, hanem csak félig állsz be, és akkor a mögötted érkező látni fogja, hogy korrigálni fogsz/akarsz.
Illetve az ilyen helyzetekre mondta oktatóm, hogy a helyválasztás rajtunk múlik, igyekezni kell biztonságos, hülyebiztos parkolót találni, hogy ne szivassuk magunkat feleslegesen.
Őszinte leszek, a biztonságos vezetéshez érettség kell.
Vállalnunk kell, ha hibázunk, tudnunk kell, hogy hibáztunk.
Lehet azzal jönni, hogy "milyen emberek vannak az utakon".
De mentség arra, hogy az alapvető feladatokat nem tudod szabályosan végrehajtani.
Szerintem pontosan az ilyen emberek miatt kellene szigorítani és pszichológiai alkalmassághoz kötni a jogosítványszerzést.
Hiszen tényleg még el sem jutott oda, hogy jogosítványa legyen, még be sem bizonyította, hogy képes szabályosan közlekedni, már az nézi, hol, melyik szabályt lehet "elengedni". Már azt nézi, hogy dinamikusan és lendületesen akar közlekedni, miközben egy parkoláson megbukik.
Sajnos ez a baj, egy csomó ilyen éretlen hülyegyerek kap jogosítványt.
Ne haragudj, de megint a kommentelőket becsmerled,szidod a vizsgabiztost, szidod az oktatót, szidod azt, aki beállt mögéd, amikor parkolni próbáltál..
Igen, vezetés során követünk el kisebb hibákat, de 50 percet levezetni 10 hibával nem egy nagy tudomány. Kicsit vegyél vissza az arcodbol, csinald alazatosabban es sikerulni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!