Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik autó a jobb?

Melyik autó a jobb?

Figyelt kérdés

Megvan a jogsim, első autónak egy Honda Accordot néztem ki, viszont a nagyapám nekem akarja adni a Renault Thalia 1.4 16V autóját. Szerintetek melyik lenne a jobb választás?

Vagy esetleg másik? Fontos, hogy sedan legyen, de tetszik még a Fiat Punto, a Skoda Fabia, Octavia, illetve a VW Golf 5.

De ha ajánlotok, akkor ne valami luxus autót, mivel nekem csak az a lényeg, hogy elvigyen ahova kell.

2021. júl. 18. 14:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Ha nem tudod megválaszolni magadnak hogy melyik a jobb, olcsóbban fenntartható, akkor a thalia jobb lesz. Mellesleg az 1.4 es thalia 8 literes átlag fogyasztásánál azt mondod hogy egy 2.4 accord kevesebbet fog enni?

Honda alkatrészek általában drágák viszonylag, ha már a fenntarthatóság is kérdés. Thalia olcsóbb lesz minden tekintetben, de mint autó és vezethetőség szempontjából az accord jobb fényévekkel.

2021. júl. 18. 15:54
 12/23 anonim ***** válasza:

Nekem egy 8 szelepes Thaliám van és kis idő múlva pontosan egy 7. generációs Accordra szeretnék váltani.A két autó teljesen más kategória,egy Accord évjárattól függően simán érhet 3-4-szer annyit mint egy Thalia.

Az Accord vezetés,használás szempontjából egyértelműen jobb.Nagyobb,praktikusabb,kényelmesebb,erősebb,jobban fekszerelt,biztonságosabb.Viszont a fenntartása jóval költségesebb mert az alkatrészárak jóval drágábbak,bontott sincs annyi,adó,biztosítás magasabb és a fogyasztás is.Akármelyik motorral legalább 1-2 literrel nagyobb a fogyasztása hasonló vezetési stílussal.Viszont nagyon mrgbízható típus hírében van de így is jóval többet lehet rá költeni.A Renault-tól sem kell félni,elég igénytelen autó.

Ha csak annyi kell hogy elvigyen A-ból B-be akkor teljesen jó választás a Thalia,sokkal olcsóbban kijössz és az egy nagy plusz hogy családtagtól van mert ismert az előélete.

2021. júl. 18. 16:14
 13/23 A kérdező kommentje:

Akkor marad a Thalia.

Néha vezettem, különösebb bajom nem volt vele, kb 120000KM van benne, mivel csak max 20km-t tettek meg vele.

A munkahelyemen Skoda Octavia-t vezettem, ez nagyon hasonlított a Thaliara, illetve néha a VW Passat-ot szoktam elkérni, ez is tetszik.

Viszont észrevettem a Thalia-nál, hogy szinte semmilyen biztonsági cucc nincsen benne, ha nincs bekapcsolva az öved, nem jelez, ha a kulcsot benthagyod, nem jelez, ha bármi probléma van nincsen hangjelzés, csak a szervízlámpa megy. Persze 2001-ben nem is voltak ilyesmik, viszont plusz pont neki, hogy van benne tolatóradar, illetve ködlámpa.

Úgy tervezem, hogy még megyek vele egy darabig, ha meg elérte a 200.000KM-t, akkor eladom.

2021. júl. 18. 16:22
 14/23 anonim ***** válasza:
Az ingyen autónál nincs jobb. Ha normálisan volt szervizelve az a Thalia, akkor nem olyan rossz (nem vagyok francia párti). Max Golf V-ben gondolkoznék helyette a listából, viszont nagyjából 1 millió plusz kiadás az ingyenhez képest, abból meg elég sokat el lehet autózni, javítani.
2021. júl. 18. 17:49
 15/23 anonim ***** válasza:
90%

#9 volt rönóm bhuzikám, és sose legyen többet, pedig az még egy ős technika volt. de a thalia műszakilag kb egy dacia 1310tlx színvonalán van, élményben is kb azt hozza, hozzá képest egy Accord az kb luxushotel kategória. a thalia ilyen mamikáknak való boltbajárós közlekedőedény.

Nyilván egy Hondát karban kell tartani, de lakótelepi garzon versus kertes házikó szintű a különbség. :)

2021. júl. 18. 18:15
 16/23 anonim ***** válasza:
Sosem voltam japán autó fan, de az Accord nagyon nem egy ligában játszik a Thaliával. Az egy precíz, finom szerkezet, a Thalia pedig egy indiai piacra gyártott egyszerű közlekedési eszköz, ami szörnyen unalmas (főleg egy fiatalnal) és ráadásul nem is néz ki jól. Gondolom a nagyapád még azért használná egy kis ideig, ha van rá keret vegyél autót te magad. A Honda fényévekkel jobb minden szempontból, mondjuk Renault-ból is van kényelmes és erős, de azt Vel Satisnak hívják, és megbízhatatlanság mintapéldája.
2021. júl. 18. 19:18
 17/23 A kérdező kommentje:

Már nem használja 1 hónapja, mert már nem adták meg neki a jogosítványt.

De ismétlem, nem a kinézet, és a felszereltség a lényeg, hanem az, hogy guruljon és erős motorja legyen.

Ha egy trabant teljesítené ezeket a kritériumokat, akkor azt is elfogadnám.

2021. júl. 18. 19:22
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
És a Thalia ebből melyiket teljesíti? max a "guruljon"-t :D :D
2021. júl. 18. 19:34
 19/23 anonim ***** válasza:

#16 vagyok

Ha erő kell, akkor meg főleg nem jó a Thalia. Kilencven-valahány lóerő nem egy nagy teljesítmény manapság. A 2.4 ereje már bőven elegendő. Arról nem beszélve, hogy a Thaliában a menetkomfort kb. egy 1968-as Dacia szintjén mozog. Friss jogosítvánnyal meg a biztonságra sem árt gondolni, abban enyhén szólva sem jeleskedik. De ha neked csak busz helyett kell, akkor tökéletes a Thalia. Viszont ebben az esetben nem értem, hogy egyáltalán hogyan jött képbe egy Accord…

2021. júl. 18. 19:38
 20/23 A kérdező kommentje:

Mert eredetileg a Hondát akartam megvenni, csak közbejött a másik.

2021. júl. 18. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!