Melyik/milyen autót vegyek? (többi lent)
Sziasztok, épp autóvásárlás előtt állok és vélémenyeket szeretnék kérni. Amennyire tudtam körbe jártam a témát de itt is szeretnék tapasztalatokat gyűjteni.
van pár konkrét kiszemelt típusom:
VW Golf, Bora, Passat 1.9Pd Tdi 131le
Audi A3 1.9Pd Tdi 131le
Peugeot 307 2.0 HDI 136le
Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v 140le
Mazda 6 2.0CD/CDH
ezeket a tipusokat néztem ki de várok még ötleteket kikötéseim hogy dízel legyen és manuális 6 sebességes, és persze a megadott típusokról várok véleményeket, megbízhatóság, szervízigény, alkatrészárak, vételnél melyiknél mire kell figyelni stb.. a keretem kb 1.000.000ft de inkább 800.000ft+nagyszervíz, névre irás, de nem sürgető a dolog tudok még gyüjteni hozzá ha olyat ajánlotok.
Tisztában vagyok az árakkal és a futott km-ükkel valóban nehéz kifogni ennyiért egy tisztességes példányt ezért nem is sietem el és próbálom amennyire lehet körbe járni a témát. A külföldi papíros egyedek is szóba kerülhetnek mert jártas vagyok a magyaro.-i forgalomba helyezésben. A VW-k és Audik sajnos koruk ellenére rendkívül jól tartják az árukat pedig némelyik már megkerülte párszor a földet "200.000" km-el. :) Az alfáról amit találtam legtöbb helyen jókat írnak és most hagyjuk a szar olaszozást. A Peugeot eddig a favorit mert azzal a motortípussal 2 ismerősömnek is van autója és nagyon megvannak vele elégedve pedig egyikük autószerelő.
köszi a véleményed.
Az autó kivitele ennyire mindegy, hogy van a felsorolásban ferde valamint lépcsőshátú is?
Választatni pedig preferencia szerint lehet szerintem.
- Nem kell nagy hely, de legyen megbízható: Golf
- Legyen olcsóbb, mint a Golf: 307
- Legyen prémiumabb, mint a Golf: A3
- Legyen egyedibb, dizájnosabb, mint a Golf: 147
- Legyen nagyobb a csomagtere, mint a Golfnak: Bora
- Legyen nagyobb az utastere is, mint a Golfnak: Passat
- Legyen elegánsabb, mint a Passat: 6
A kivitelével kapcsolatban annyi a kikötésem hogy ne kombi legyen ahoz még fiatal vagyok szeretem a sportosságot :)
köszönöm.
1,6 Ft/km még nem is vészes stzervízköltség negyed millió kilométeren, sőt.
Nekem 135 és 155 ezer km közt jött össze 500k-s számla, pedig komoly baj nem volt, csak vezérlés meg klímakompresszor csere az Octáviámon.
Nemrég lett egy éve, hogy vettem, kerek 20k km-en 800.000 Ft ment rá.
De ezt tudtam előre, hogy ilyen játék.
köszönöm a válaszokat/tippeket!
Azért szeretnék dízelt venni mert napi 100km-t ingázok aminek 90%-a pálya plusz szeretek utazgatni is ha az időm megengedi.
A sportosságot elsösorban kinézetre értettem bár tény hogy az elegáns jelző inkább illet volna rá, nekem valahogy ezekbe még nem tartozik bele a kombi majd talán pár év múlva :)
Játszósnak már van egy benzinesem és egy új állás+költözés miatt jött össze ez a napi ingázás azért gondoltam egy 6 sebességes dízel jó választás lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!