Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tud egy modern autó...

Hogyan tud egy modern autó blokkoló kerekekkel megállni?

Figyelt kérdés

Úgy tudom, hogy minden autóban van már ABS. Miért nem működik mégis sokszor?

Például: [link]

Amikor elfordul jobbra, akkor látszik az utolsó pár méteren, hogy a jobb hátsó kereke blokkol. És valószínűleg az elsők is. Ez hogyan lehet?

2 éve láttam egy majdnem balesetet. Ott egy zsír új BMW ment a városban úgy 80-al, és zebra előtt kellett vészfékeznie, mert lelépett egy gyalogos. Húzott vagy 40 méter guminyomot mind a 4 kereke. Oldalról láttam, tökéletesen blokkolt mind a 4 már a fékezés kezdeténél is. Ezt se értettem, hogy hogyan lehet.

2021. júl. 15. 11:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Elég egy nem egyforma fékhatású autó hozzá, és máris bekövetkezhet, amit a videón láttál.
2021. júl. 15. 11:30
 2/5 anonim ***** válasza:
8%
azért az a skoda nem egy modern autó , lehet nem is kértek bele abs . egy jól karbantartott autó képes ilyenekre . vannak kikapcsolható abs autók is
2021. júl. 15. 12:15
 3/5 krwkco ***** válasza:
Ha az egyik keréken a fordultszám-szenzor nem működik, akkor nincs ABS és kigyullad a figyelmeztetőlámpa a műszerfalon. De azt egy kis szigszalaggal fáintosan le lehet ragasztani és az autó tovább működik.
2021. júl. 15. 14:18
 4/5 anonim ***** válasza:
A karbantartás hiánya. Hitelre megveszik, de a szervízt nem kalkulálják bele, sokszor tankolni is allig győzik. Bár az átlag ember a fényszóró izzót is lusta kicserélni, ha kiégett.
2021. júl. 16. 03:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Az első esetben normális, az utolsó nétereken már olyan alacsony a sebesség, hogy nem tud funkcionálni az abs, ez típusfüggő hogy mekkora szögsebesség szükséges.

Amit láttál meg szimplá meghibásodott, égett a visszajelző lámpa, van ilyen..

2021. júl. 18. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!