Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Aki megtehetné, venne Teslát?

Aki megtehetné, venne Teslát?

Figyelt kérdés
Nekem az a problémám vele, hogy hosszú utakra nem igazán megfelelőek. Nem igazán merültem bele mélyen az elektromos járművekbe, de a közeljövőben mindenképpen egy elektromos autót szeretnék vásárolni, de ahogy említettem, ez a km futás egy töltéssel nagyon nem csábító. Vajon mennyi időt kell várni arra, hogy hosszú távra is elfogadható legyen, és ne kelljen órákat tölteni egy 4-5000-es úton?
2021. júl. 12. 15:52
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
32%
Kérdező, ne ásd magad mélyebbre. :-) Szóval haljon ki az emberiség, mert nem védi a környezetet, de a jobbik rossz az elektromos autó, ami még mindig környezetszennyezőbb, mint a hagyományos autózás (vagyis mégsem a jobbik rossz a Tesla, sebaj), de dögöljünk meg mind. Így gondoltad?
2021. júl. 12. 18:51
 22/32 A kérdező kommentje:

Te úgy gondolod, hogy az elektromos autó a rosszabb, én pedig nem. Az üzemanyagtermelés + üzemanyagégetés sokkal jobban hazavágja a Földet, mint az elektromos autókba való akkumulátorkészítés + energiatermelés.

Az olajfinomítás minden nap 750 millió tonna szén-dioxidod termel.

Egy átlagos autó 5 tonna szén-dioxidért felelős minden évben, de az olajfinomítók 280 MILIÁRD TONNA szén-dioxidod bocsájtanak ki MINDEN ÉVBEN.

Elektromos autók gyártása / fenntartása sem 100%-ban környezetbarát, na de légyszíves :)

2021. júl. 12. 19:08
 23/32 Beviz Elek ***** válasza:
30%

Felesleges az elektromos-belsőégésű vita környezetvédelmi szempontból, főleg olyannal aki nem hajlandó utánanézni csak nyomja a mantrát. Akit érdekel az utána tud nézni hogy melyik mennyit szennyez km-re lebontva.

A hosszú utak szempontja érdekesebb. Mi Angliában élünk, már mentünk haza benzines autóval, de kibéreltünk egy Model 3SR+-t és a 2. nap egyértelmű volt hogy ha állna itthon egy olyan Model 3 és egy nem elektromos autó akkor a Teslával indulnánk el hosszú útra is. Az elektromos fejben változtat, mentem már haza egy seggel ami 20 óra volt, de többet nem kérek belőle, inkább megyek 2 nap alatt de kényelmesen, nyugodtan.

2021. júl. 12. 20:23
 24/32 anonim ***** válasza:
73%
1000 km-re utazásnál én inkább a repülőt választom.
2021. júl. 12. 20:37
 25/32 anonim ***** válasza:
73%
Nekem csak egy kérdésem van. Ki a faxom megy 5000 km-es útra autóval?
2021. júl. 12. 21:17
 26/32 A kérdező kommentje:
Akik szeretik a road tripp-eket
2021. júl. 12. 21:55
 27/32 A kérdező kommentje:
Szeretünk beülni egy autóba, és elindulni a vak világba. Oda lehet menni, ahova szeretnénk, és oda lyukadunk ki, ahova szeretnénk, ez a road trip lényege. Estére megszáll az ember egy motel-be, kelés után körül néz az ember, hogy milyen területen szállt meg, majd folytatja az útját. Annyira azért talán nem hangzik rosszul, nem?
2021. júl. 12. 21:58
 28/32 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem mindenki szereti ezt az utazgatást. Én a haverjaimat, Johnnyt és Beniciót is szoktam vinni, meg egy rejtélyes tartalmú táskát a csomagtartóban.
2021. júl. 12. 22:08
 29/32 anonim ***** válasza:
43%

Mondjuk arról, hogy az elektromos nem az orrod alá füstöl. Sőt, konkrétan sehova, azok az országok teszik ezt, amelyek szenet meg olajat égetnek, hogy ellássák a lakosságot, de bizonyos országok energiaellátását jelentős részben megújuló energiaforrásokkal látják el. Nem mellesleg azt az áramot ugyanúgy megtermelik akkor is, ha az autó helyett egy porszívót dugsz a konnektorba.

2021. júl. 12. 22:31
 30/32 anonim ***** válasza:
84%

Amikor elindulok a vakvilágba utazgatni, akkor egy amerikai, benzinzabáló V6/V8 motorral szerelt, japán SUV-val vagy Crossover-el (Toyota/Honda/Subaru) szoktam.

Otthonra jó a Tesla.

2021. júl. 12. 22:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!