Aki megtehetné, venne Teslát?
Te úgy gondolod, hogy az elektromos autó a rosszabb, én pedig nem. Az üzemanyagtermelés + üzemanyagégetés sokkal jobban hazavágja a Földet, mint az elektromos autókba való akkumulátorkészítés + energiatermelés.
Az olajfinomítás minden nap 750 millió tonna szén-dioxidod termel.
Egy átlagos autó 5 tonna szén-dioxidért felelős minden évben, de az olajfinomítók 280 MILIÁRD TONNA szén-dioxidod bocsájtanak ki MINDEN ÉVBEN.
Elektromos autók gyártása / fenntartása sem 100%-ban környezetbarát, na de légyszíves :)
Felesleges az elektromos-belsőégésű vita környezetvédelmi szempontból, főleg olyannal aki nem hajlandó utánanézni csak nyomja a mantrát. Akit érdekel az utána tud nézni hogy melyik mennyit szennyez km-re lebontva.
A hosszú utak szempontja érdekesebb. Mi Angliában élünk, már mentünk haza benzines autóval, de kibéreltünk egy Model 3SR+-t és a 2. nap egyértelmű volt hogy ha állna itthon egy olyan Model 3 és egy nem elektromos autó akkor a Teslával indulnánk el hosszú útra is. Az elektromos fejben változtat, mentem már haza egy seggel ami 20 óra volt, de többet nem kérek belőle, inkább megyek 2 nap alatt de kényelmesen, nyugodtan.
Mondjuk arról, hogy az elektromos nem az orrod alá füstöl. Sőt, konkrétan sehova, azok az országok teszik ezt, amelyek szenet meg olajat égetnek, hogy ellássák a lakosságot, de bizonyos országok energiaellátását jelentős részben megújuló energiaforrásokkal látják el. Nem mellesleg azt az áramot ugyanúgy megtermelik akkor is, ha az autó helyett egy porszívót dugsz a konnektorba.
Amikor elindulok a vakvilágba utazgatni, akkor egy amerikai, benzinzabáló V6/V8 motorral szerelt, japán SUV-val vagy Crossover-el (Toyota/Honda/Subaru) szoktam.
Otthonra jó a Tesla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!