Aki megtehetné, venne Teslát?
Figyelt kérdés
Nekem az a problémám vele, hogy hosszú utakra nem igazán megfelelőek. Nem igazán merültem bele mélyen az elektromos járművekbe, de a közeljövőben mindenképpen egy elektromos autót szeretnék vásárolni, de ahogy említettem, ez a km futás egy töltéssel nagyon nem csábító. Vajon mennyi időt kell várni arra, hogy hosszú távra is elfogadható legyen, és ne kelljen órákat tölteni egy 4-5000-es úton?2021. júl. 12. 15:52
1/32 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy jelenleg ez a hátránya, de kíváncsi lennék mikor lesznek "képesek" kedvezőbb töltésidőre + hoszszabb távra.
2021. júl. 12. 15:53
2/32 anonim válasza:
4-5000-es út? Életemben nem volt még ilyen hosszú utam autóban, hova készülsz? Csak a rend kedvéért: Budapestről Bagdad, Kairó, Baku vannak hasonló távolságra, lényegében másik földrészre (Afrikába vagy Ázsiába) kell utaznod ahhoz, hogy a hosszú utakra vonatkozó kifogásod értelmezhető legyen.
3/32 anonim válasza:
Nem. Túl drága ahhoz képest, amit nyújt. Igazi amerikai prémium, nyomába sem ér az ittenieknek. Polestar 2-t vennék helyette.
Mivel lenne ennyi pénzem, nem lenne gond második autó sem, hosszabb utakra.
4/32 anonim válasza:
Nem, mert a Tesla alapjaiban jó, de összességében egy szar autó. Ha a hajtásláncot kombinálták volna egy Mercedes-szintű belsővel és egy BMW-szintű futóművel akkor már rég vettem volna.
5/32 A kérdező kommentje:
Pl Moszkva oda-vissza 4000+km, és ugyebár jó lenne kihasználni ilyen nagy utakra a Tesla auto pilot módját, ezért lenne nagyon jó.
2021. júl. 12. 16:32
6/32 anonim válasza:
Még mindig nem értem, hogy engednek ide 10 éveseket regisztrálni, mint amilyen a kérdező is.
4000+ km, autopilot, és benn alszol meg szarsz a kocsiban, így gondoltad? Ennyi IQ-val mondjuk úgy sem lesz jogsid soha a büdös életben, ezen az autopilot sem segít. :-)
7/32 anonim válasza:
Ja, tényleg Moszkva oda-vissza, hogy ez nem jutott az eszembe! Én is szoktam minden évben legalább 4-5-ször menni és most hogy így felvetetted pont nem lenne rá jó a Tesla 500 kilométeres hatótávja, pedig a tükörsima orosz úthálózaton valóban hasznos lenne az önvezető rendszer. De mondjuk ha a Föld - Hold távolságot akarja valaki megtenni oda sem elég valószínűleg az elektromos kapacitás...
8/32 A kérdező kommentje:
Az autópályán mondjuk egész elfogadható az autopilot. Kötekedés helyett mondjuk a kérdésre lehetne koncentrálni, ha már válaszoltok. Hybridem van jelenleg, de válatni akarok 1-2 éven belül. Mondjuk ha pár éven belül lenne 1000+-os futása 1 töltéssel, akkor nyílván nem a közeljövőben ölném bele a pénzt. Inkább külföldi oldalon próbálom meg ezt kiírni, mert a magyar mentalitás elég szánalmas, mit is lehetne várni a gyakoritól..
2021. júl. 12. 16:49
9/32 anonim válasza:
Vennék az árán 3-4 olyan veteránt ami tetszik. Amúgy nekem inkább az Audi e-tron GT jön be jobban, ha már villanyautó.
10/32 anonim válasza:
Nyugat fele már simán jó. Elfogadható távon belül mindenhol van Tesla SuperCharger, a hatótáv pedig már 5-600 kilométer körül is járhat, ilyen gyakran pedig úgyis meg kell állni egy kicsit nyújtózni. 25-30 perc alatt feltölti, addig meg iszol egy kávét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!