Hosszú távon melyik a kevésbé ártalmas a karosszériának, fényezésnek?
Rajtahagyni a rengeteg bogárhullát a felületen, vagy hetente mosni?
Állítólag a bogarakat beleégetheti a nap a fényezésbe. De a sűrű mosás sem tesz jót neki elvileg.
Sajnos már a mosás utáni első utam alkalmával is tele lesz döglött bogarakkal a kocsi eleje.
Oké, fekete a bogaraktól a lökhárító, a motorháztető, a szélvédő, a tökörburkolatok és a tető eleje. Egyszóval a fél autó. Nem fogom egyenként lesikálni őket, nem egy-két pöttyről van szó. (Hosszú úton autópályás ingázás.) Bogároldót pláne nem használnám alapos leöblítés nélkül. Ha már a fél autót le kell mosnom, tök mindegy hogy a hátulja kimarad-e vagy sem.
Tudom, hogyan kell autót mosni, köszi, de nem ez volt a kérdés.
Nem értem az ellenséges felhang okát a válaszodban. De legyen, térjünk vissza a kérdésedre.
Heti egy jól kivitelezett kézimosás nem árt az autónak. 10 évig mostam hetente az autómat, tudom. Az éjszakai lámpák fényében vagy a napsütésben lesz swirl-ök, de ez elkerülhetetlen. Aki mást mond, nem tudja, hogy mit kell keresni vagy félévente polírozza az autóját.
Ha viaszos mosószerrel mosod, viaszolsz vagy netán sealantet használsz, akkor a bogarak sem fognak ártani a fényezésnek és könnyen lejönnek a mosásnál.
Szóval szabadon választhatsz, egyik sem árt a fényezésnek.
Ellenséges felhang? Akkor nagyon félreérthető voltam. Csak tudatni szerettem volna, hogy ez így nem a legjobb megoldás, amit írtál.
3 éve minden héten mosom. Kézzel, itthon az udvaron. Mosás, szárítás, wax, néha sealent. Nem kell sikálni, hogy lejöjjön, egyelőre nem láttam hogy a lakknak bármi baja lenne.
Viszont itt az oldalon írták, hogy a gyakori mosástól hamarabb szétrohad az autó. 3 éves a kocsi, egyelőre nem egy rozsdakupac, de nem egy-két évre tervezek vele. Ezért kérdeztem.
"Savas a bogár maradvány, plusz a nap megmelegiti a lakkot ezáltal felpuhul igy frankon beleég."
Egy sealant-tel kezelt autóba nem ég bele. Még a madársz.r sem árt neki.
"Viszont itt az oldalon írták, hogy a gyakori mosástól hamarabb szétrohad az autó."
Szerintem a rendszeres mosás inkább megvédi. A megfelelő mosószeradalékok nem hagyják kiszáradni/elmattulni a lakkot. Víztaszítóvá teszik. Védik a savas esőtől.
Akkor maradok továbbra is a hétvégenkénti mosásnál.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!