Mi az ami igazából ártalmas egy motornak?
Figyelt kérdés
Az, ha egyhelyben járatják, vagy kikötve pörgetik, vagy sárban kapartatás, vagy gumifüstöltetés, vagy mi az?2019. nov. 9. 16:18
1/9 anonim válasza:
Igazából minden.
Ha már beindítod, azzal ártasz neki. Aztán hogy mit mennyi ideig visel el, az már másik kérdés.
2/9 anonim válasza:
Mondani már nekem is mondták, hogy baja lesz, de még nem lett, Pedig szoktam én is, hogy csak beindítom és hagyom járni meg időnként túráztatom aztán megint járatom tovább. 1-2 óra szerintem nem gázos.
3/9 anonim válasza:
Ilyet itt a szomszédomban levő autókereskedésben csinálják. Egy Dustert minden reggel 8-kor beindítják és du 5-ig járatják. De hogy mi értelme van, azt nem tudom!
4/9 anonim válasza:
A járatás az nem nagyon árt nek, a többi az nagyon.
5/9 anonim válasza:
Ha álló helyben üzemi hőfokon tud maradni, nem melegszik túl vagy terhelés hiányában nem esik túl alacsonyra a hőmérséklete, akkor semmi baja nincs a járatástól, más kérdés, hogy semmi értelme
6/9 anonim válasza:
A motornak a legjobban a hozzá nem értő, felelőtlen használó árt. A motornak is lelke van, és figyelni kell minden rezdülésére. A hibátlan motornak egyenletes duruzsoló hangja van. Minden ettől eltérő vagy extrém munkaállapotot (pl. túráztatás), vagy orvosolandó hibát (pl. periodikus csattogás a szelepvezérlésben) jelez. Legjobb a hibákat az elején észlelni és rögtön megjavítani, mert elfajulhatnak és további hibákat okozhatnak ( pl. túl nagyra változott gyertyahézag megnöveli a trafó igénybevételét, ami tönkremehet. Ezért érdemes időnként ellenőrizni a gyertyahézagokat, ill. cserélni a gyertyát. Stb, stb.) Tehát legfontosabb a hozzáértés, de ha az nincs, akkor legalább az érzékenység és a szokatlan állapotok esetén hozzáértő megkérdezése. Nem szabad együttélni a hibákkal, mert csak fokozódnak és halmozódnak.
7/9 anonim válasza:
Gépész vagyok, egy időben stabil motorokkal foglalkoztam. A járművekbe épített motorokat a sorozatgyártás előtt évekig tesztelik, méghozzá laborban, próbapadokon. van amelyiket alapjáraton egyfolytában hónapokig járatva, van amelyiket üveghangon a kimúlásig..
hogy mi ártalmas a motornak? ha nincs benne elegendő hűtőviz, nem megfelelő minőségű kenőolaj, és silány üzemanyag, valamint a 95 fok feletti vízhőmérséklet.
így elketyeg akár az örökkévalóságig(vagy az első gyertya letérdeléséig)
8/9 anonim válasza:
Ha hülyegyerek gazdája van, aki ilyesmiket csinál vele, az a legártalmasabb. :D
9/9 anonim válasza:
Egyik sem káros önmagának a motornak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!