Túl sok olajat öntöttem a motorba?
Tegnap ejtettem meg az olajcserét. Az autóba 4.8 L olaj megy, amit én bele is töltöttem. Viszont a nívó ellenőrzésekor láttam hogy a maxon túl van kb. egy centivel.
Nem értem hogy, de így sikerült.
Maradhat, vagy próbáljak meg szívni belőle. 10 kilométert már muszáj volt mennem vele azóta mondjuk.
1.6-os motorról van szó.
Ez nem vélemény hanem tény...
Nem véletlen van megadva a maximum szint, felette károsodást okoz(hat).
Hülye szerelőm is állandóan 1 literrel töltötte túl a kocsikat, mert szerinte az a biztos, hogy ha van benne bőven olaj.
Szerintem nagyon gáz hozzáállás de nem hallottam még senkitől, hogy baj lett volna.
Ami biztos, hogy én tuti leegedném max alá. Mikor magamnak cserélem akkor is kb középszintre lövöm be hidegen így max alatt van pont melegen.
Nos igen, egy állatorvosi fecskendővel és egy 6-os levegőcsővel sikerült leszívni a nívópálcánál.
Valóban majdnem egy liter jött le, így van a pálca jelzés maxon.
Fogalmam sincs, hogy jött le ennyi, mikor majdnem 5 litert ír, hogy megy bele.
Száraz motorba megy bele 4,8 liter!!!
Annyit viszont sosem fogsz tudni leengedni, mindig marad benne pár deci itt-ott elbújva :D
Ha ugy van a leereszto csavar akkor felbakolva nem jön le 7-8 deci akár.
Nalam is felbakolva kiengedem aztan leengedem az autot es meg 3-4 deci ugy kijon belole. De 3 deci körül igyis marad benne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!