Túl sok olajat öntöttem a motorba?
Tegnap ejtettem meg az olajcserét. Az autóba 4.8 L olaj megy, amit én bele is töltöttem. Viszont a nívó ellenőrzésekor láttam hogy a maxon túl van kb. egy centivel.
Nem értem hogy, de így sikerült.
Maradhat, vagy próbáljak meg szívni belőle. 10 kilométert már muszáj volt mennem vele azóta mondjuk.
1.6-os motorról van szó.
És hogy engedjem le?
Nem lehet valamivel leszívni belőle, hogy ne bontsam le az egész alját megint?
Le is lehet szívni. Vannak olyan pumpák, amit egyszerűsített olajcserére használnak. De gondolom, Neked nincs ilyen és egy alkalomra nem is érdemes venni.
Vedd meg a legnagyobb fecskendőt a gyógyszertárban. Vagy konyhai felszerelésként is van néha fecskendő. Kell egy vékony cső, ami befér a nívópálca nyílásába. Pl. mezőgazdasági boltból.
Ha elég hosszú a cső, hogy leérjen a földig, akkor közlekedőedény módjára magától is folytatódik az áramlás.
A kiszívott olajat később használhatod utántöltésre vagy add le egy MOL kúton.
Ha valóban túltöltötted akkor kénytelen leszel belőle leereszteni.
Lehet, hogy semmi baja nem lesz, de lehet majd kinyomja a szimeringeket aztán nézhetsz...
nívópálca lyukán keresztűl tudsz leszívni
vegyél hozzá megfelelő vastagságú, 1 méteres csövet
Hát nem tudom, mindenkinek megvan a véleménye, viszont azt sem szeretném, hogy egy ekkora okorseg miatt valami baja legyen.
Megpróbálom a leszívást, bár nem hiszem, hogy az működni fog úgy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!