G.Béci kérdése:
Mit kell még tennem ha a részemről eladott gépjárművet a vevő már le jelentette a kormányablakba (hogy már az övé)?!Úgyértem lekell e jelentenem nekem is kötelezően vagy igy már kissé tárgytalan?!
Figyelt kérdés
dec. 20. 18:04
1/5 anonim válasza:
Neked is kell, beballagsz az ocsmányirodába, vagy, már lehet online is ha van ügyfélkapud:
Aztán lemondod a biztosítást.
2/5 anonim válasza:
Nem lesz semmi következménye, hogy ha te nem jelented le.
Rokon autóját vettem meg, és írtunk meghatalmazást, hogy az eladói oldal is le tudjam jelenteni, és neki ne kelljen bemenni.
Mikor az ő részét is el akartam intézni, akkor az ügyintéző mondta,hogy arra már semmi szükség,így,hogy át lett iratva.
3/5 anonim válasza:
Az eladó lejelentésének annyi az előnye, hogy ha nem akarja átíratni a vevő, akkor tud róla a hatóság és küldi neki a büntetést az át nem íratásért. Ha már a vevő átíratta, akkor nem szükséges lejelenteni, bár miből vagy benne biztos hogy tényleg átíratta, nem csak azt mondta. Inkább legyen lejelentve, ügyfélkapun keresztül 5 perc lejelenteni az eladónak. Neki nem kell bemenni hozzá az ocsmányirodába.
4/5 A kérdező kommentje:
Ügyfélkapun per pill nem lehet.Sőtt már egy ideje nem lehet állitólag.Megakad a rendszer és kiirja h.,,az ügy elektronikus úton nem intézhető....menjek be egy kormányablakba".Honnan tudom?!Onnan h.az eddigi tulajdonook száma 1-el több lett mint eddig.Mert én kivontam a forgalomból ideiglenesen,és most újra forgalomba van helyezve.És mert a DÁP-ból eltünt az auotóim közül.Gondolom ez elég jel arról h.a vevő átiratta
dec. 20. 19:10
5/5 anonim válasza:
ELméletileg kötelező lenne, de igazából nincs következménye, ha nem teszed meg. Csak magadat biztosítod be, ha igen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!